Olet täällä

Young Spokespeople - Medialähettiläät

Mitä YSP-toiminta on?

Medialähettilääksi voi hakea kuka tahansa 15-22 -vuotias aktiivinen partiolainen, joka haluaa vaikuttaa Suomen Partiolaisten ja partiopiirien viestintään. Vuosittain pestataan noin 25 uutta YSPiä (medialähettilästä) toimimaan sekä valtakunnallisesti että oman piirinsä alueella erilaisissa viestintään liittyvissä tehtävissä. Medialähettilään tehtävät vaihtelevat oman kiinnostuksen ja maantieteellisen sijainnin mukaan.

Tehtävät voivat liittyvät niin Suomen Partiolaisten valtakunnallisiin projekteihin, piiriin omiin tapahtumiin kuin YSPien itse järjestämiin tempauksiin. Medialähettiläät ovat olleet mukana toteuttamassa Yhdessä Parempi Maailma -kampanjaa, kertoneet partiosta sekä paikallisille että valtakunnallisille medioille ja järjestäneet omia tempauksia, joiden kautta partio on saanut positiivista näkyvyyttä. 

YSP eli Young Spokespeople konsepti on lähtöisin Iso-Britanniasta vuodelta 2007. Ensimmäinen medialähettiläskoulutus järjestettiin Suomessa partion 2010 ja sen jälkeen koulutus on järjestetty vuosittain. Nykyään YSPejä toimii myös useissa muissa maissa esimerkiksi Ruotsissa toimii Scouternas Unga Talespersoner.

Tarkemmin YSPien omalla sivulla: ysp.partio.fi

Yhteystiedot

YSP-ryhmän johtaja: 
Kaisa Huttunen kaisa.huttunen(a)partio.fi