Olet täällä

Lippukuntaposti

 

 

 

Pestikortti: lippukunnanjohtajan, pestijohtajan ja ohjelmajohtajan ykköstyökalu

Tämän vuoden aikana päivitämme lippukunnan johtamisen työjakoa. Lippukunnanjohtajan rinnalle otetaan käyttöön kaksi uutta pestiä, ohjelmajohtajan ja pestijohtajan. Postin liitteenä oleva pestikortti on työkalu, joka muistuttaa tärkeistä pestiin kuuluvista asioista. Kortti toimii niin aloittelijalle, kokeneemmalle johtajalle kuin yhteiseksi työkaluksi. Sitä kannattaa käyttää myös oman toiminnan kehittämiseen valmentajan kanssa. Lisää tietoa päivitetystä työnjaosta ja printattavan version pestikortista löydät täältä.
 

Päivittynyt tarpojaohjelma on valmis

Tarpojaohjelma on nyt entistä helppokäyttöisempi! Jokainen aktiviteetti pitää sisällään tavoitteen, kuvauksen, erilliset luotsin ja vartionjohtajan tehtäväkuvaukset sekä eritasoisia toteutusvinkkejä. Tarpojaohjelman perustan muodostavat edelleen vanhat tutut tarpot. Tarpojaohjelman ja luotsin oppaan löydät osoitteesta partio-ohjelma.fi. Siirtyminen vanhasta ohjelmaversiosta uuteen on helppoa. Uuden tarpon voi aloittaa vanhan jälkeen suoraan päivitetystä versiosta. Tarpojan merkki on myös uudistunut ja sitä saa kaupoista syyskauden alkaessa.
 

Varautukaa elokuun jäsenhankintaan jo nyt

Elokuu on uusien partiolaisten mukaantulossa ylivoimaisesti vuoden vilkkain kuukausi. Siihen on hyvä valmistautua jo ennen kesää! Tulevaisuuden turvaamiseksi on erittäin tärkeää, että jokainen lippukunta perustaa uusia ryhmiä ja ottaa uusia jäseniä. Lue Parempi lippukunta -blogista ideat ja ohjeet elokuun tempausten järjestämiseen!
 

Partion esittelymateriaaleja tilattavissa

Partion esittelymateriaaleja, kuten banderolleja ja pisaralippuja on nyt mahdollisuus tilata lippukunnalle milloin tahansa. Tutustu valikoimaan, hinnat löytyvät tilausjärjestelmästä. Materiaaleja voi kysyä lainaan myös omasta piiritoimistosta.
 

 

Kuntavaalit menivät, vaikuttaminen jatkuu

Uudet kunnanvaltuustot aloittavat toimintansa syksyllä. Olemme koonneet paketin, jonka avulla voitte kertoa kuntapäättäjille partiolaisten tärkeästä vapaaehtoistyöstä kuntanne hyväksi ja turvata toimintaedellytyksenne.

 

Ilmoittaudu Exploon 14.8.–3.9.

Salossa tärähtää lokakuussa, kun jo legendaariseksi muodostunut Explo järjestetään siellä 20.–22.10.! Explo on samoajien oma tapahtuma, jossa ei tule olemaan tylsää hetkeä. Vinkkaa kavereillekin, että saatte koko jengin mukaan! Tapahtuman hinta on osallistujalle 59 €. Hinta ei sisällä matkoja. Saloon pääsee niin bussilla kuin junallakin. Tapahtumassa on tarjolla laadukasta ohjelmaa myös samoajaluotseille. Seuraathan Exploa jo somessa? Löydät @samoajaexplo niin Instagramista kuin Facebookistakin.

 

Tule johtajatulille!

Johtajatulet on tarkoitettu ihan kaikille aikuisille - emme katso pestiä tai kokemusta. Johtajatulilla on kokeneita partio-, vapaaehtoistyö- ja yritysmaailman puhujia pitämässä työpajoja sekä upeaa vapaa-ajan ohjelmaa. Johtajatulet on myös mainio mahdollisuus järjestää johtajahuoltoa – ilman että kenenkään tarvitsee sitä sen kummemmin suunnitella. Tervetuloa mukaan, ilmoittautuminen jatkuu 30.7 asti!
PS. Kiitos kaikille jo ilmoittautuneille! Jos muki jäi tilaamatta tai paidan koko mietityttää, voit muokata omaa ilmoittautumistasi Kuksassa 30.7 asti.
 

Yhdessä metsään -vuosi jatkuu

Katso toimintavinkit! Muistathan myös Luonnon päivät 20.5. & 19.6.

 

 


 

Eräopaskurssi elokuussa

Eräopaskurssi tarjoaa kehittyneelle retkeilijälle ja vaeltajalle lisää haasteita ja osaamista ryhmien opastamiseen ja johtamiseen maastossa. Kurssi koostuu teoria-, kesä- ja talviosasta sekä omatoimisista harjoituksista.


 

Uusi lahjoittamiskonsepti starttaa syyskuussa

Partion Ystävät on valtakunnallinen varainhankintakonsepti, jossa tavoitellaan vuosilahjoittajiksi erityisesti entisiä partiolaisia. Minimilahjoitus on vähintään 40 euroa vuodessa. Lahjoitustuotot jaetaan tasan piirien ja Suomen Partiolaisten kesken. Lisäksi lahjoittaja voi antaa vapaaehtoisen lisäsumman valitsemalleen lippukunnalle. Lippukunnat voivat käyttää lahjoitustuotot parhaaksi katsomallaan tavalla. Lippukuntien kannattaakin markkinoida Partion Ystäviä omissa verkostoissaan!
 

Wanted: Joulukampanjapäällikkö vuosimallia 2017

Adventtikalenterikampanja tulee taas syksyllä – nyt on oikea aika valita lippukuntanne joulukampanjapäällikkö, joka luotsaa myyntituloksenne uusiin ennätyksiin! Muistakaa merkitä pesti Kuksaan.

 

 

 • Tilastotietoa lippukunnalle
  Lippukuntaviisarit on toimitettu sähköisesti lippukunnanjohtajalle, ohjelmajohtajalle ja pestijohtajalle. Apua viisarin käyttöön saatte Parempi lippukunta -blogista ja oman alueenne valmentajilta.
   
 • Lunastakaa saamanne sata tapaa -tukisumma
  Saitteko tukea Yhteisvastuutoiminnallenne? Hakekaa tuki ennen kesää.
   
 • EVP-vakuutus voimassa
  Kesäleirien lähestyessä muistattehan, että partiossa on vakuutus voimassa myös niille henkilöille, jotka vasta tutustuvat partioon.
   
 • Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus
  Koulutus on pakollinen kaikille täysi-ikäisille partiolaisille ja ryhmänvetäjille.
   
 • Turvallisuusohjeet ja leiri-ilmoitus
  Tutustuttehan turvallisuusohjeisiin ennen kesän leirejä. Muistakaa myös tehdä ilmoitukset kesän leireistä ja vaelluksista piiritoimistoon, jotta vakuutukset ovat voimassa. Turvallisuusohjeiden vakuutusosio on päivitetty 29.3.
   
 • Merkitkää uudet jäsenet Kuksaan ennen 15.6.
  Jos uusi jäsen osallistuu lippukunnan toimintaan kesällä, hänet on merkittävä Kuksaan 15.6. mennessä, jotta hän ehtii saada ja maksaa kuluvan vuoden jäsenmaksulaskun. Seuraavan kerran jäseniä kannattaa lisätä vasta 1.8. alkaen, jolloin he saavat laskun syyskuussa.
   
 • Hei sinä kirkon partiovaikuttaja
  Seurakunnan, seurakuntayhtymän, hiippakuntavaltuuston tai kirkolliskokouksen päätöksenteossamukana oleva partiolainen: Tervetuloa Partiovaikuttajat kirkossa -verkostoon Facebookissa!

 

Luokittelu: