Olet täällä

Lippukuntaposti

 

SUOMEN PARTIOLAISET TIEDOTTAA

 

Uudet nettisivut lippukunnalle

Onko lippukuntanne nettisivut faceliftin tarpeessa? Tai olisiko jo aika uudistaa sivut ihan kokonaan? Suomen Partiolaisten uuden WordPress-teeman avulla lippukunnat saavat käyttöönsä käyttäjäystävälliset ja partion ilmeen mukaiset nettisivut, joita voi selata vaivatta niin kännykällä kuin koneella. Teema on lippukuntien vapaasti ladattavissa ja lippukunnat voivat asentaa sen omille WordPress-alustoilleen omatoimisesti, oman aikataulun mukaan. Katso minkä näköiset sivut teemalla saa tehtyä ja tutustu lisätietoihin.

Materiaalia avoimempaan partioon

- Sisupartiotoiminnan päivitetyn oppaan löydät täältä
- Kuvakommunikaatiokorteista on apua jos yhteinen kieli on hakusessa tai jos ryhmällä on vaikeuksia keskittyä kuuntelemaan. Kortit ja ohjeet niiden käyttöön löydät täältä
- Yhteiseen partioon -toimintamerkki: Mistä ennakkoluulot johtuvat? Mitä sisupartio on? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastausta Yhteiseen partioon -toimintamerkin avulla. Lisätietoa partio-ohjelman omilta sivuilta.

Ps. Vielä ehditte...

perustaa uuden lauman ja täydentää olemassa olevat ryhmät! Vinkit rekryyn löydät parempilippukunta.fi -blogista.
 

 

Satahanka XIII - perillä merellä 

Lähtekää lippukuntanne kanssa mukaan huikeaan meriseikkailuun! Meripartioleiri Satahanka XIII pidetään 30.7.-6.8.2018 Loviisassa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki meripartiosta kiinnostuneet tarpojista ylöspäin. Jokaiselle leiriläiselle järjestetään ohjelmaa oman taitotasonsa mukaan. Merkatkaa lippukunnallenne Satahanka-yhteyshenkilö Kuksaan ja kuulette leirin etenemisestä ensimmäisten joukossa!  
 

Leirimatkalle 2018

Huomasitko vastikään postiluukkuusi kolahtaneesta Partio-lehdestä löytyvät tiedot tulevista leirimatkoistamme? Tänä syksynä sinulla on nimittäin tilaisuus ilmoittautua mukaan elämäsi ikimuistoisimmille partioseikkailuille! Samoaja- ja vaeltajaikäiset valmistautuvat suuntaamaan ensi kesänä Alankomaissa järjestettävälle Roverwaylle (roverway.partio.fi) ja loppusyksyn aikana ilmoittautuminen aukeaa vielä maailmanjamboreelle Pohjois-Amerikkaan kesällä 2019 (jamboree.fi) ja Nepalin vaellusmatkalle (nepal2018.partio.fi).
 

Paikoillanne, valmiit, jamppi-ilmoittaudu!

Jamboreen ilmoittautuminen on aivan nurkan takana! Ilmoittautuminen aukeaa 26.11.2017 ja sulkeutuu ystävänpäivänä 14.2.2018. Koska jamboreelle lähteminen ei oli ihan halpaa partiolystiä, ovat erilaiset jamboreeprojektianne tukevat varainkeruutempaukset enemmän kuin kannatettavia. Tukeaksemme ja helpottaaksemme lippukuntien matkakassaponnisteluja, olemme tuottaneet tulostettavia kiitoskortteja, mainosjulisteita ja jamboreen esittelykirjeitä Suomen joukkueen verkkosivuille jamboree.fi/varainhankinta. Muistakaa myös tutustua kattaviin varainhankintaohjeisiin samoilla sivuilla. 

JOTA-JOTI – kansainvälisyyttä kotikololta!

Radioamatööriyhteys Italiaan tai IRC-chat Australiaan – Jamboree On The Air - Jamboree On The Internet on tapahtuma, jossa pääsette tutustumaan partiolaisiin ympäri maailmaa vaikka kotikololta. Täna vuonna JOTA-JOTI järjestetään 21.-22.10. ja teemana on Partiolaisten yhdistämistä 60 vuoden ajan. JOTAan osallistutaan radioamatöörilaitteiden välityksellä, JOTIin pääsette mukaan esim. IRCin tai Skypen välityksellä. Katso lisää: jota.partio.net ja joti.partio.net.

 

Kalenterikampanja alkaa!

Adventtikalenterien myynti alkaa taas 15.10! Viimeistään nyt kannattaa laittaa Kuksa ajan tasalle. Kuksassa saatte päivitettyä lippukuntanne myyntipaikat www.adventtikalenteri.fi-sivunsuosittuun myyntipaikkalistaukseen ja varmistettua, että saatte osuutenne verkkokaupan myynnistä.  Liity myös Facebookin Partiolaisten adventtikalenterin myyjät-ryhmään! Tänä vuonna voit seurata siellä esimerkiksi erään kampanjapäällikön arkea.

Partion Ystävät lanseerattiin syyskuussa

Moni lahjoittaja on muistanut entistä lippukuntaansa lahjoituksen tehdessään. Joko te olette lähestyneet esimerkiksi vanhoja jäseniänne? Löydät Partion Ystäviin liittyviä materiaaleja materiaalipankista!


 

Young Spokespeople – Medialähettiläät

YSP-kurssi on SP:n järjestämä viestinnän ja mediatyöskentelyn koulutus 15 – 22-vuotiaille. Koulutukseen kuuluu viikonlopun mittainen kurssi (12.-14.1.2018) sekä sitä seuraava kahden vuoden Medialähettilään pesti. Pestissä pääsee rakentamaan partion brändiä ja työskentelemään median parissa valtakunnallisesti ja paikallisesti sekä jakamaan oppejaan. Seuraa somessa: #yspfinland
 

Pelastautumiskurssille 24.-26.11.

Syksy vaanii jo ja Pelastautumiskurssin kouluttajat tuskin pysyvät nahoissaan kylmiä vesiä ja kunnon kelejä odotellessa. Kylmä, viima, nälkä ja jano... onneksi ei ihan aina vieraanamme, mutta jotkut ovat selvinneet kertomaan, että PelKulla oppii niistä selviämään. Vuoden 2017 kurssi järjestetään tuttuun tapaan Lohjan Meriturvassa ja Suomen Meripelastusseuran koulutustukikohdassa Bågaskärissä 24.-26.11.2017. Ilmoittautuminen on auki Kuksassa 23.10. saakka.

 

Lippukuntien kasvukisa on käynnissä - voittakaa 1000 euron lahjakortti!
Lippukuntien kasvukisa on käynnissä 30.10. saakka. Kisassa palkitaan ne lippukunnat, jotka ovat lisänneet kisa-aikana eniten uusia jäseniä Kuksaan. Kisan palkinnot ovat huimat; 1000 €:n ja 500 €:n lahjakortit Scandinavian Outdooriin!  
 
Pestikortti avaa lippukunnanjohtajan, pestijohtajan ja ohjelmajohtajan pestin sisältöjä
Huomasithan jo uuden pestikortin, lippukunnan johdon lempityökalun, joka auttaa hahmottamaan kaiken sen, mitä omassa pestissä pitää ottaa huomioon. Tsekkaa pestikortti ja käytä yksin, yhdessä johtokolmikon kanssa tai valmentajan kanssa keskustellen.

Yhdessä metsään -loppukiri
Syksyn lippukuntaretket ovat mitä mainioin paikka toteuttaa "Yhdessä Metsään" -ohjelmapainotusta. Retkellä voi hyödyntää esimerkiksi päivitettyä Metsätaitomerkkiä seikkailijoille, Metsät ja ilmastonmuutos -aktiviteettivinkkejä ja metsäretkipakettia. Muistakaa, että myös Suomen Yrittäjien paikallisjärjestöt voivat auttaa retkien toteuttamisessa. Katso lisätietoja ja vinkkejä.

Jäsenlaskutus on käynnissä
Uusien jäsenten laskutus on jo käynnissä. Vanhat jäsenet saavat laskunsa marraskuun alussa. Muistutattehan jäseniänne maksamaan laskun ajoissa!

 

Luokittelu: