Olet täällä

Lippukuntaposti

SUOMEN PARTIOLAISET TIEDOTTAA

 

#Partiolainenvaikuttaa - kuntavaalit 9.4.

Haluaisitteko, että kunta tarjoaa teille kolotilat? Meneekö kämpällenne bussilinja, jonka lakkauttamisesta olette huolissanne? 9.4. pidetään kuntavaalit, ja nyt on aika vaikuttaa siihen, millaisessa ympäristössä lippukuntanne toimii seuraavat neljä vuotta! Kuntavaaleihin voi osallistua helposti toteuttamalla partio-ohjelmaa: Käyttäkää vaikka tarpojakokous mielipidekirjoituksen kirjoittamiseen.

 

 

Tasan 100 - ilmoittautuminen on käynnissä

Tasan 100 -kevät-SM-kilpailut järjestetään 20.5. Kuopiossa 100-vuotiaan Suomen hengessä. Kilpailussa on kolme sarjaa: oranssi, vihreä ja valkoinen. Ilmoittautuminen päättyy 6.5. Erityisesti valkoiseen sarjaan haluavien kannattaa olla ripeitä ilmoittautumisen kanssa, sillä vain 20 vartiota mahtuu mukaan.

 

 

Partioviikolla tapahtuu!

Kevään Partioviikkoa vietetään 17.–23.4. Silloin on hyvä hetki tulla ulos koloilta, laittaa huivi kaulaan sekä näkyä kylissä ja kaupungeissa! Piirit järjestävät Partioviikolla paraateja, pop up -koloja, juhlia, kisoja ja monenlaista muuta kivaa toimintaa. Viikko on mainio ajankohta myös lippukunnalle järjestää itse vaikkapa avoin metsäretki kylän lapsille tai tempaista markkinointitapahtuma torilla. Ilmoita tapahtumanne osoitteessa partioviikko.fi niin pääsette mukaan valtakunnalliseen tapahtumalistaukseen. Pidetään huolta, että partio näkyy ja kuuluu kaikille!

 

 

Johtajatulet – parasta johtajahuoltoa

Elokuussa kaikki Suomen partioaikuiset kokoontuvat samoille tulille Evolle. Johtajatulilla hankitaan Suomen parhailta ja terävimmiltä asiantuntijoilta eväitä parempaan johtajuuteen ja kerätään uusia ideoita tuleviin haasteisiin partiossa ja sen ulkopuolella. Johtajatulille kannattaa lähteä yhdessä lippukunnan kaikkien aikuisten kanssa, se on johtajahuoltoa parhaimmillaan! Varatkaa siis lippukunnan syksyn kalenterista 25.–27. elokuuta!

 

 

Explo tulee taas!

Vuoden 2017 Explo vietetään 20.-22.10. Salossa. Varmista paikkasi vuoden kuumimmassa samoajaseikkailussa elokuussa, sillä ilmoittautuminen on käynnissä VAIN 14.8.-3.9. Seuraa ilmoittelua ja hashtagia #explo17. Nähdään lokakuussa Salossa!

 

Lippukunnan tapahtumat Kuksaan

Kannattaa hyödyntää Kuksan tapahtumatoimintoa myös lippukunnan omiin tapahtumiin, esimerkiksi kesäleirin ilmoittautumiseen. Samalla hoituvat lupa-asiat, laskutus ja tapahtumakirjeiden lähetys. Kaikki lippukunnan tapahtumat kannattaa kirjata Kuksaan, jolloin niistä jää myös merkintä osallistujien jäsenhistoriaan.

 

 


100 uutta tapaa esittelyssä

Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla toteutettavien 100 uutta tapaa -hankkeiden toteutumista voi nyt seurata osoitteessa www.100uuttatapaa.fi. Sivuille päivitetään tietoa siitä, mitä kaikkea hankkeissa on kokeiltu ja esitteellään uusia tapoja tehdä partiota. Jos oma lippukuntasi sai osansa Yhteisvastuukeräyksen tuotoista, on toiminnasta raportoitava sivuilta löytyvällä lomakkeella.

 

 

Päivittäkää työnjako – pääsette helpommalla

Hommia jakamalla yhä useampi pystyy keskittymään täysillä oman pestin tärkeimpiin juttuihin. Joko te olette tutustuneet ohjelmajohtajan ja pestijohtajan pesteihin? Aika moni on, Kuksasta löytyy tällä hetkellä 115 pestijohtajaa ja 109 ohjelmajohtajaa. Näille sankareille lähetämme roppakaupalla tsemppiä tärkeisiin hommiin ja kyseisten lippukuntien lippukunnanjohtajille roimat aplodit säpäkästä johtamisesta!

 

Kesätöiden hakuaika on nyt

Ensi kesän kesätöiden hakuaika käy kuumimmillaan, joten nyt on hyvä hetki pysähtyä hetkeksi miettimään, miten omaa partiotaustaansa sekä partiossa hankkimaan tietoja ja taitoja voisi hyödyntää kesätyönhaussa. Lue Kymmenen vinkkiä kesätyönhakuun sekä asiantuntijoiden vinkit partiolaisille!

 

 

Tervetuloa Meripartiojohtajapäiville

Tule keskustelemaan ajankohtaisista meripartioaiheista 8.4. Hankoon. Tänä vuonna aiheina on mm. Satahanka/Nothamn 2018 sekä saaristokippari- ja kipparikurssien päivitysryhmä. Ilmoittaudu 30.3. mennessä.
 

 

Muista myös nämä!

 

Tule nuotion loimuun
Partiolaisten kirkkopyhää vietetään perinteisesti Partioviikon jälkimmäisenä sunnuntaina. Tsekkaa lippukunnille tehty materiaali.

 

Yhdessä metsään – kiinnostaako yritysyhteistyö?
Suomen Yrittäjät kannustavat paikallisyhdistyksiään lähtemään mukaan partiolaisten metsäretkien kumppaniksi!


Punainen Sulka
Punainen Sulka -yhteistyön tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä lionsklubien ja lippukuntien välillä. Lippukunnan kannattaa olla suoraan yhteydessä paikalliseen Lions-klubiin ja kysyä, miten partiolaiset voivat olla avuksi.

 

Kv-apurahat haussa 31.3. asti!
Kun ulkomaa kutsuu, partiolainen vastaa: matka-apua on nyt saatavilla! Tällä hetkellä ajankohtaisena on Kata Jouhkin rahasto sekä Folke Bernadotten muistosäätiö.

 

Luokittelu: