Olet täällä

Lippukuntaposti

SUOMEN PARTIOLAISET TIEDOTTAA

 

 

Exploon ilmoittaudutaan nyt

Explon ilmoittautuminen niin samoajille, luotseille kuin tekijöillekin on käynnissä 3.9. asti! Explo on syksyn huikein samoajatapahtuma Salossa 20.-22.10., jota ei kannata jättää väliin. Tapahtumaan odotetaan 1500 samoajaa ympäri Suomea. Ohjelma koostuu vapaavalintaisesta polkuohjelmasta, bileistä ja sunnuntain Explo-messuista. Polut täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä eikä jälki-ilmoittautumismahdollisuutta ole, eli kannattaa olla nopea ja ilmoittautua heti!
Luotseille on luvassa pestiä tukevaa ohjelmaa ja verkostoitumista muiden luotsien kanssa. Samoajaluotsien lisäksi tervetulleita tapahtumaan ovat myös tarpoja- ja vaeltajaluotsit! Tässä on lippukunnille hyvä sauma tukea omia luotseja! Myös tekijöitä tarvitaan erilaisiin pesteihin. Samoajien hinta tapahtumalle on 59 euroa, luotsien ja tekijöiden 25 euroa. Maksu sisältää ohjelman, ruokailut, majoituksen ja Explo-jumpparepun! Tekijät saavat myös t-paidan. Tapahtuma laskutetaanlippukuntien kautta. Seuraa meitä @samoajaexplo!

 

Syys-SM-kisat Elämys

Lappi on täynnä elämyksiä! SM-kilpailu Elämys järjestetään 7.-8.10. Äkäslompolossa. Kilpailun teemana on Lapin matkailu. Teemaa lähestytään paikallisten näkökulmasta ja kilpailuissa tuodaan esiin työ Lapin elämysten takana. Ilmoittaudu mukaan kisaamaan 20.9. mennessä. Elämys löytyy myös Instagramista ja Facebookista: @elamys2017.
 
 

Jamboreelle 2019 ilmoittaudutaan vielä tänä vuonna

Kahden vuoden päässä tästä hetkestä lippukunnassanne saatetaan valmistella yhteistä jamboreemuisteloiltaa. Vuosi 2019 ja seuraava maailmanjamboree USA:n Länsi-Virginiassa tuntuvat ehkä vielä kaukaisilta, mutta ilmoittautuminen tapahtuu jo loppuvuodesta 2017. Juuri nyt on oikea aika miettiä, onko tämä se kansainvälinen elämys, jonka haluatte lippukuntana yhdessä kokea, ja johon panostatte seuraavien vuosien varainkeruukampanjoissa.

Lähde Roverwaylle

Roverway on WAGGGSin ja WOSMin Euroopan alueiden tarjoama elämys samoajille ja vaeltajille. Leiri järjestetään Alankomaissa 23.7.-2.8.2018. Suomen joukkueen ilmoittautuminen on alkanut ja jatkuu aina 30.9 saakka.

 

Mikä lippukunta kasvaa eniten?

Lippukuntien kasvukisassa palkitaan kaksi suhteellisesti eniten uusia jäseniä Kuksaan lisännyttä lippukuntaa. Kisa on käynnissä aina lokakuun loppuun saakka! Eniten kasvaneille lippukunnille on luvassa huimat palkinnot; 1000 €:n ja 500 €:n lahjakortit Scandinavian Outdooriin. Katso vinkit kasvuun sekä lisätietoja kilpailusta Parempi lippukunta –blogista.
 

Parempi lippukunta -tapaaminen Johtajatulilla

Johtajatulilla järjestetään sunnuntaina 27.8. Parempi lippukunta -tapaaminen. Tapaamisessa saat ajankohtaista tietoa siitä, missä lippukunnat tällä hetkellä menevät, pääset vaikuttamaan partiotoiminnan laadun minimikriteerien valmisteluun ja tapaat uusia ja vanhoja kavereita! Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki lippukunnanjohtajat, ohjelmajohtajat, pestijohtajat ja valmentajat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.
 

Lisää oma ohjelmavinkkisi ja voita reppu

Mikä oli parasta partio-ohjelmaa kesällä? Mitä ikäkausien aktiviteetteja teitte ja miten? Käy lisäämässä parhaat aktiviteettien toteutusvinkit partio-ohjelma.fi:n aktiviteetteihin ”Lisää vinkki” -toiminnolla. Jätä vinkkisi syyskuun loppuun mennessä, niin olet mukana arvonnassa. Arvomme kaikkien uudenlaisen toteutusvinkin jättäneiden kesken mustan Haglöfs Corker Medium -repun partiologolla.


Yhdessä metsään jatkuu!

Kiinnostaisiko esimerkiksi metsäkonevierailu, metsäalan tuotteet, metsän eläimet, luonnonsuojelu tai ihan vaan leiritulilla istuskelu? Käy katsomassa parhaat vinkit viikkotoimintaan ja retkille!

 

Lippukunnan oman jäsenmaksun kerääminen

Lippukunnalla on mahdollisuus kerätä oma jäsenmaksu partion jäsenmaksun yhteydessä. Tämä tapahtuu hyväksymällä jäsenmaksupalvelu lippukunnan Yhteystiedot-välilehdeltä Kuksasta sekä merkitsemällä lippukunnan jäsenmaksun (1- ja 2-jäsen) suuruus Jäsenyys-välilehdellä. Muutokset on tehtävä 31.8. mennessä.

 

Partion ystävät lanseerataan syyskuussa

Partion yhteinen vuosilahjoituskampanja Partion Ystävät lanseerataan 4.9. Partion Ystäväksi ryhtyvä voi halutessaan antaa peruslahjoituksensa lisäksi summan valitsemalleen lippukunnalle. Kampanjaa kannattaakin markkinoida lippukuntaanne lähellä oleville ihmisille ja vanhoille jäsenillenne!
Partion Ystäväksi voi ryhtyä nettisivujen kautta www.partio.fi/partionystavat, paperisella lomakkeella tai lähettämällä yhteystietonsa osoitteeseen partionystavat@partio.fi. Materiaalipankista löytyy materiaaleja ja vinkkejä kampanjan markkinointiin lippukuntanne käytettäväksi. Olemme paikalla myös Johtajatulien Tapahtumatorilla lauantaina 26.8. kysymyksiänne varten!
 

Adventtikalenterikampanja lähestyy

Olettehan jo ilmoittaneet lippukuntanne kampanjapäällikön Kuksaan? Tehkää se vielä elokuun aikana, niin saatte kaiken ajantasaisen kampanjatiedon. Kampanjan materiaalit toimitetaan lippukuntiin postitse elokuun aikana. Markkinointimateriaalit löydätte myös materiaalipankista partio.fi/materiaalipankki. Kalenterimyynti starttaa 15.10.

 

Leijonilta tukea
Nyt on oikea anoa paikalliselta lionsklubilta tukea Punainen Sulka -keräyksen tuotoista. Lisätietoa Punainen Sulka -yhteistyöstä ja valmiin anomuspohjan löydät nettisivuilta.

Löydä uusia tapoja tehdä partiota
100 uutta tapaa -projektissa etsitään uusia tapoja tehdä partiota ja tuoda toimintaan mukaan nuoria, joilla ei vielä ole harrastuksia. Tapoja kerätään osoitteeseen www.100uuttatapaa.fi, ja sieltä löydät jo monenlaisia vinkkejä! Muistattehan myös raportoida oman Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla tekemänne toiminnan sivuilla.
 
Rauhanpäivä 21.9.
Partiolaiset viettävät 21.9. YK:n Kansainvälistä rauhanpäivää, jolloin keskitymme erityisesti rauhankasvatukseen. Rauhanpäivän tienoilla onkin sopiva hetki viettää koloilta kansainvälisissä merkeissä. Vinkkejä toimintaan saa parempimaailma.partio.fi-sivustolta. #peaceday #jointogether
 
Pelastautumiskurssi 24.-26.11.
Kurssi on tarkoitettu vaeltajille ja aikuisille, partioaluksen päällystössä toimiville partiojohtajille. Kurssin tavoitteena on harjoitella toimintaa merionnettomuustilanteessa ja antaa valmiudet henkilökohtaiseen selviytymiseen.
 
Sisujohtajapäivät 29.10.
Sisujohtajapäivät järjestetään syyspäivien yhteydessä 29.10. Espoossa.

 

 

Luokittelu: