Olet täällä

Viestintäkanavat

Partio on täynnä innostavaa, elämyksellistä, kasvattavaa, yhteiskunnallisesti merkittävää toimintaa ja on tärkeää, että me kaikki viestimme siitä eteenpäin. Tältä sivulta löydät Suomen Partiolaisten lippukunnille suunnatut viestintäkanavat.

Viestinnän aikataulu

Suomen Partiolaisilta lähtee joka kuukausi monta erilaista viestintämateriaalia. Pitämällä silmällä viestinnän aikatauluja olet aina ajoissa kertomassa omista ajankohtaisista asioistasi muille.

 


Partio-lehti

Partio-lehti on yksi Suomen Partiolaisten tärkeimmistä viestintävälineistä, sillä se postitetaan jokaisen partiolaistalouteen. Partio-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja lehdellä on 100 000 lukijaa.

Onko mielessäsi hieno, innostava tarina tai tapahtuma, josta voisi kertoa Partio-lehdessä nuoria lukijoita kiinnostavalla tavalla? Onko tästä tapahtumasta tarjolla myös hyviä kuvia? Laita juttuvinkkiä sähköpostilla osoitteeseen partio-lehti@partio.fi.

Uusimman Partio-lehden ja Jälki-liitteen sekä ulkoisen mediakortin luet kätevästi osoitteesta www.partio.fi/partio-lehti.

Piirilehdet

Jokainen partiopiiri julkaisee omaa piirilehteään. Julkaisujen kohderyhmät vaihtelevat, mutta käytössä on kahta formaattia: 1) Lehti lähetetään kaikille 1. jäsenmaksun maksaneille tai 2) Lehti lähetetään kaikille yli 15-vuotiaille, mutta pari kertaa vuodessa myös nuoremmille. Piirilehtien julkaisuajankohdat löytyvät kunkin partiopiirin sivuilta.

Lippukuntaposti

Lippukuntaposti on Suomen Partiolaisten tiedotepaketti, joka lähetetään kaikkiin Suomen lippukuntiin kuusi kertaa vuodessa. Lippukuntapostissa tiedotetaan muun muassa tapahtumista, uusista materiaaleista, jäsenasioista ja toimintavinkeistä. Paperinen Lippukuntaposti ilmestyy julistemuotoisena eli kaikki asiat kootaan samalle A3-kokoiselle julisteelle. Näin ollen lippukuntapostiin kerrotaan tiivistäen pääasiat kustakin aiheesta: tarkoitus on ohjata lippukuntien jäseniä hakemaan tietoa entistä enemmän nettisivuilta. Posti ilmestyy samansisältöisenä myös uutiskirjeenä sähköpostiin. Lippukuntapostiin halutut asiat tulee lähettää deadline-päivään mennessä osoitteeseen lippukuntaposti@partio.fi. Merkkimäärä tekstille on noin 500 / juttu. Huom! Paperinen posti toimitetaan vain niille lippukunnille, jotka sen ovat erikseen tilanneet Kuksassa. Sähköinen posti toimitetaan kaikille automaattisesti.

Partio.fi

Partio.fi-sivusto on tarkoitettu pääasiassa ei-vielä-partiolaisille, mutta myös partiolaiset saavat taatusti sivujen kertomuksista vinkkejä polulleen. Sivuilla on haluttu panostaa erityisesti tarinallisuuteen ja visuaalisuuteen. Partiolaiset on haluttu päästää itse ääneen kertomaan mielettömistä seikkailuistaan niin Suomessa kuin eri puolilla maailmaakin. Sivuilla korostuu myös se, miten partio tarjoaa tekemistä ihan jokaiselle ikään tai taustaan katsomatta. Partio.fi:ssä on muun muassa lippukuntahaku, jonka tiedot tulevat jäsenrekisteri Kuksasta.

Toimintasivusto

Partiolaisten omalle toimintasivustolle on koottu partiotoiminnan materiaalit, ohjeet ja käytännön tiedot helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Toimintasivuston ylläpito tapahtuu keskustoimiston työntekijöiden sekä tietyissä luottamustoimissa toimivien henkilöiden kautta. Mikäli huomaat Toimintasivustolla virheellisen tai puuttuvan tiedon, lähetä palautetta joko kyseisen sivun toiminnanalan työntekijälle tai palautelomakkeen kautta sivujen webmasterille.

Toimintasivuston ylläpitäjän ohjeet: www.partio.fi/toimintasivuohje

Partiojohtaja

Partiojohtajan ydinkohderyhmä ovat 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat, aktiivisesti toiminnassa mukana olevat partiojohtajat. Jos haluat aiheesi läpi, kannattaa miettiä, mikä tätä ryhmää kiinnostaa.

Sosiaalinen media

Partion viestintä on brändinmukaista myös sosiaalisessa mediassa: osallistavaa, innostavaa ja voimauttavaa. SP:n viestintä ylläpitää partiokanavia Facebookissa, Instagramissa, Snapchatissa ja Twitterissä. Näiden ohella on erittäin suositeltavaa, että itse kukin hyödyntää sosiaalisen median välineitä omassa / projektinsa / tapahtumansa viestinnässä.

Partion Youtube-kanavalla julkaistaan partiotoimintaan liittyviä hauskoja, elähdyttäviä, viihdyttäviä videoita. Youtube on hyvä kanava kertoa myös ei-partiolaisille nuorille, kuinka hieno, hauska ja monipuolinen harrastus partio on.

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia Partion postauksiksi sosiaalisen median eri kanaviin. Lähetä mahdolliset vinkkisi osoitteeseen markkinointi@partio.fi tai laita yksityisviestiä vaikka Facen kautta.