Olet täällä

Ohjeet ja materiaalit

Partio haluaa olla nuorten jäsentensä näköinen eli tarvittaessa tyylikäs, räväkkä, hauska tai kekseliäs. Partion elää ajassa ja uusiutuu jäsentensä myötä.

Materiaalipankki

Suomen Partiolaisilla on käytössä materiaalipankki, josta löytyy erilaista markkinointi- ja viestintämateriaalia lippukuntien ja partiolaisten käyttöön. Käyttäminen on helppoa ja uusia pohjia sekä materiaaleja tulee jatkuvasti lisää.

Tee esimerkiksi markkinointijuliste kolon seinälle tai jaa valmiit somekuvat lippukuntasi somekanavissa. Osaan materiaaleista voit myös lisätä omia tekstejä ja tallentaa muokkaamasi versiot omalle koneelle ja tulostaa ne.

Apua materiaalipankin käyttöön saat omasta piiristäsi.

Kuvapankki

Suomen Partiolaisten kuvapankki sisältää mm. kuvia leireiltä, tapahtumista sekä Partion viralliset logot. Kaikki materiaali on partiolaisten vapaasti käytettävissä nettisivuilla tai julkaisuissa, kunhan niissä mainitaan "Suomen Partiolaiset", kuvaaja sekä kuvassa esiintyvien henkilöiden tiedot. Tiedot on merkattu jokaiseen kuvaan. Kuviin pääsee käsiksi ilman kirjautumista, mutta jos haluat ladata kuvapankkiin omaa materiaaliasi, ota yhteys viestintään (viestinta@partio.fi). Otamme mielellämme vastaan partiolaisten kuvia ympäri Suomen!

Multiprint-painotöiden tilaus Multiweb-järjestelmän kautta

Suomen Partiolaiset ovat solmineet 2013 alkaen yhteistyösopimuksen Multiprint-painotalon kanssa. Kaikki piirit ja Suomen Partiolaiset voivat tilata painotöitä ympäri vuorokauden auki olevasta Multiweb-tilausjärjestelmästä piirin omilla tunnuksilla.

Lippukunnan nettisivut

Mikäli lippukunnalla ei ole omia nettisivuja, voitte ottaa käyttöön lippukuntien WordPress-teeman (lippukunnalla tulee olla webbihotelli).

Ohessa myös ohjeistus sivujen tekemiseen ilmaisella Google Sites -pohjalla.

Projektisivustot

Sosiaalinen media

Sosiaalisen median kenttä muuttuu jatkuvalla syötöllä ja julkistetut ohjeet vanhentuvat nopesti. Siitä huolimatta on olemassa tiettyjä linjauksia ja ohjeita, joita Partio tarjoaa piirien sekä lippukuntien käyttöön.

Partion banderollit

Lippukunnat ja piirit ovat voineet tilata itselleen banderolleja ja muita esittelymateriaaleja keskusjärjestön kautta. Seuraavasta tilausmahdollisuudesta ilmoitetaan partion sosiaalisen median kanavissa ja Lippukuntapostissa.
Banderollien pesuohje: Materiaali 100 % polyester kangas, keinokuitupesu, 30 astetta. Ei valkaisuaineita.