Olet täällä

Viestintä

Kaikki mitä kerromme partiosta toisillemme, ei-vielä-partiolaisille tai kenelle tahansa, on partioviestintää ja parhaiten partiosta viestii partiolainen itse.

Monelle partiota tuntemattomalle mielikuva partiosta saattaa yhä koostua pönöttävistä tai solmujensa äärellä kyhjöttävistä tyypeistä, jotka eivät tee mitään järkevää – saati hauskaa. On aika romuttaa vanhentuneet käsitykset ja näyttää kaikille mitä partiossa oikeasti tehdään.

Tämä onnistuu meidän kaikkien yhteisellä panostuksella. Olit sitten järjestämässä Pop Up -tapahtumaa torilla tai viestimässä lippukunnan toiminnasta sosiaalisessa mediassa, pyri tuomaan kuvissa ja viestissäsi esille partion hauskuus, kaverit ja yhdessäolo.

VINKKI! Partion graafisesta ohjeesta löytyy vinkkejä ja esimerkkejä siihen, millaisia kuvia kannattaa suosia. Kannattaa käydä katsomassa!

Miten kertoa partiosta muille?

Muista, että omat kokemuksesi ja ajatuksesi ovat kuulijalle aina mielenkiintoisempia kuin yleinen mainospuhe. Oheisesta huoneentaulusta saat ideoita, mitä kertoa ei-vielä-partiolaiselle. Ennen kaikkea muista olla oma itsesi. Parempi lippukunta –blogista löydät lisää ideoita.

Missä kanavissa Suomen Partiolaiset viestii?

Suomen Partiolaisilla on käytössään useita erilaisia viestintäkanavia, joissa kerrottaan monipuolisesti partiotoiminnasta eri kohderyhmille. Partion virallisten kanavien kautta on mahdollisuus tavoittaa suuri joukko ihmisiä valtakunnallisesti.

Ohjeita ja materiaaleja viestinnän tueksi

Suomen Partiolaiset tarjoavat erilaisia ohjeita ja materiaaleja piirien, lippukuntien sekä partiolaisten viestinnän tueksi. Graafinen ohje antaa viestin ulkoasulle suuntaviivat, kuvapankista löytyy erilaisia partioaiheisia kuvia ja materiaalipankista valmiita julistepohjia. Erilaisia ohjeita löytyy myös nettisivujen rakentamiseen sekä sosiaalisen median hyödyntämiseen.

Young Spokespeople –toiminta

Young Spokespeople -toiminta on tarkoitettu 15–22 -vuotiaille partioviestinnästä kiinnostuneille nuorille. Suomen Partiolaiset pestaa vuosittain 25 uutta YSPiä (medialähettilästä) toimimaan sekä valtakunnallisesti että oman piirinsä alueella erilaisissa viestintään liittyvissä tehtävissä.

Kuva: Harri Halmejärvi

Luokittelu: