Olet täällä

Heidi Jokinen on valittu Partiotyttöjen Maailmanliiton hallitukseen

Suomen Partiolaisten Heidi Jokinen on valittu Partiotyttöjen Maailmanliiton eli The World Association of Girl Guides and Girl Scoutsin (WAGGGS) maailmanhallituksen jäseneksi seuraavaksi kuusivuotiskaudeksi. Valinta tehtiin tänään Intian Delhissä, jossa on parhaillaan käynnissä Partiotyttöjen maailmankonferenssi.

Viimeiset puolitoista vuotta Suomella on ollut todella ainutlaatuinen tilanne, sillä Suomella on edustus molempien partion maailmanjärjestöjen ylimmissä päätöksentekoelimissä. Heidi Jokinen on ollut WAGGGSin maailmanhallituksen jäsen jo kesästä 2016, jolloin hän nousi kesken kauden varasijalta varsinaiseksi jäseneksi. Karin Ahlbäck puolestaan edusti kesään saakka Partioliikkeen Maailmanjärjestön eli World Organisation of the Scout Movementin (WOSM) maailmankomiteassa.

Heidi Jokinen on toiminut erilaisissa partiolaisten luottamustehtävissä pitkään. Jokinen on toiminut muun muassa Suomen Partiolaisten puheenjohtajana vuosina 2011-2012 ja WAGGGSin työryhmässä, jonka tehtävät ovat liittyneet uusin jäsenmaihin laajentumiseen. WAGGGS tähtää reippaaseen kasvuun myös tulevaisuudessa.

 ”WAGGGS tekee valtavan merkityksellistä työtä tyttöjen ja nuorten naisten aseman parantamiseksi. Tälle työlle on huutava tarve edelleen ihan kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. On kunnia tulla valituksi tehtävään, jota aiempina suomalaisina ovat hoitaneet sellaiset suurnaiset kuin Helvi Sipilä ja Doris Stockmann”, Heidi Jokinen iloitsee.

Partiolaisilla on kaksi kansainvälisen partioliikkeen maailmanjärjestöä, WAGGGS ja WOSM, joihin molempiin Suomi kuuluu. Maailmanjärjestöjen tehtävänä on kehittää partiotoimintaa ja tukea kansallisten partiojärjestöjä. Maailman suurimpana nuorisoliikkeenä partio toimii myös aktiivisesti nuorten elinolojen ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Koko maailmassa on tällä hetkellä partiolaisia yhteensä noin 45 miljoonaa yli 200 maassa.

Kuva: Niina Johansson