Olet täällä

Esikoulujen Partioviikko toteutettiin ensi kertaa koko Suomessa

Espoolainen Ohrakasken päiväkoti oli yksi 1 500:sta partioviikkoa viettäneestä esikouluryhmästä. Esikoululaisten suosikiksi nousi päivän hyvien töiden tekeminen.

”Toi on sellainen metsäkeitin!” ”Mun isovelikin on Mastonvartija!” Partioviikon vietto Ohrakasken päiväkodin esikouluryhmässä Espoossa on päättymässä läheisen lippukunnan vierailuun. Hannamari ”Hansu” Haikonen opastaa lapsia tottuneesti: ”Onkohan tää aikuisten vai lasten makuupussi?” Lapset kokoavat pienryhmissä retkikeittimiä, tuolla pötkötellään jo makuupussissa. Lopuksi leikitään partioleikkejä.

Eskarilaiset Jenna, Anton ja Minka esittelevät myös viikon aikana tekemiään päivän hyviä töitä. Jokaisesta hyvästä työstä on saanut värittää osan Partioviikon symbolina ollutta lintua, ja nyt jokaisen linnut säihkyvät sateenkaaren väreissä. ”Mä olen hieronut äidin olkapäitä. Ja sitten meillä oli aika sotkuinen pöytä, niin mä siivosin sen”, Minka kertoo.

Partioviikolla aktiviteetteja pipien hoidosta mäntyjen istutukseen

Ohrakaskessa esikoulujen Partioviikkoa on vietetty perusteellisesti. Viikon aikana 5- ja 6-vuotiaista koostuva ryhmä on muun muassa istuttanut männynsiemeniä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi, tutustunut läheiseen kierrätyspisteeseen, käynyt liikennekävelyllä, hoitanut pipejä sekä pohtinut mainontaa ja kohtuullista rahankäyttöä.

Ryhmän opettaja Mette Järvenkylä on ollut todella tyytyväinen Partioviikon materiaaleihin. ”Tämä vihko on niin upea”, hän näyttää hiirenkorville selattua ja tarralapuin kuorrutettua vihkoaan. ”Esikouluopetuksen tavoitteet on otettu tässä ihanasti huomioon ja mahtavia toimintavinkkejä on niin paljon! Partio tukee hyvin kasvatustavoitteitamme: sekä eskarissa että partiossa korostuvat sosiaalisten taitojen opettelu, toisten huomioonottaminen, me-henki ja luonnon arvostaminen”, Järvenkylä iloitsee. ”Ja lapsille omat Tee päivän hyvä työ -kortit, niihin kerätyt tarrat sekä Partioviikon päätteeksi juhlallisesti jaetut pinssit ovat olleet todella tärkeitä.”

Esikoulujen Partioviikko järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko maassa – mukana oli 23 000 lasta 1 500 esikouluryhmästä. Vaikka Partioviikko on tältä keväältä vietetty, materiaalit ovat hyödynnettävissä ympäri vuoden. Ne voi ladata maksutta Suomen Partiolaisten nettisivuilta.

Teksti ja kuvat: Susanna Kantola