Olet täällä

Helvi Sipilä seminaari 2015

Aamiaisseminaari Helvi Sipilän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

5. toukokuuta 1915 Helsingissä syntynyt Helvi ’Heli’ Sipilä (Lahden Tähtitytöt), toimi Suomen Partiotyttöjärjestön ja Partiotyttöjen maailmanliiton WAGGGSin maailmankomitean jäsenenä. Helvi Sipilä hoiti omaa asianajotoimistoa ja toimi YK:n erityistehtävissä pitkään myös YK:n apulaispääsihteerinä. Apulaispääsihteeriksi hän tuli valituksi ensimmäisenä naisena. Hänelle on myönnetty ministerin arvonimi ja Suomen Partiolaiset on nimittänyt hänen kunniapartiolaiseksi. Partiosta se kaikki alkoi, siellä hän sai ensimmäiset kokemuksensa yhteiskunnallisista ja kansainvälisistä luottamustehtävistä. Helvi Sipilä toimi myös Zonta Internationalin ensimmäisenä kansainvälisenä presidenttinä USA:n ulkopuolelta vv. 1968-1970. Hänen aikanaan toiminta laajeni myös Afrikkaan. Vuonna 1973 Zonta International nimitti Helvi Sipilän kunniajäseneksi. Suomen Partiolaiset ja Zonta International Piiri 20 halusivat kunnioittaa Helin elämäntyötä järjestämällä Helvi Sipilä -aamiaisseminaarin Helvi Sipilän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

 

Satavuotisseminaarissa pohdittiin naisjohtajuutta Helvi Sipilän jalanjäljissä

Suomen Partiolaiset ja Zonta International Piiri 20 kunnioittivat Sipilän elämäntyötä torstaina 23.4 järjestetyssä aamiaisseminaarissa. Sipilän 100-vuotis aamiaisseminaarissa muisteltiin niin ystävien kautta vuosia Helvin kanssa, kuin kannustettiin nuoria naisia nykyistä enemmän haastamaan itsensä ja tarttumaan tilaisuuksiin.

Tilaisuuden pääpuhuja, valtakunnansovittelija Minna Helle nosti esille omassa puheenvuorossaan, että pohja tasa-arvolle rakennetaan jo kotona, koulussa ja harrastuksissa. Valtakunnansovittelijan mielestä tasa-arvon toteutumisessa yksi suurin este on perhevapaiden epätasainen jakautuminen. Sipilän perustaman Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen myös kertoi seminaarissa järjestön alkuvuosista ja Helvin roolista.

Voit lukea tästä lisää Helvi Sipilä-seminaarista.  

Seminaarin valokuvat