Olet täällä

Rogaining-kilpailut

Haluatko kokeilla suunnistusta, mutta vähän rennommassa hengessä? Rogaining on uusi laji, jossa koetaan yhdessä tekemisen riemua. Lajin parissa kukin pääsee itse suunnittelemaan oman reittinsä, missä korostuvat muun muassa luovuus-, organisointi- ja ongelmanratkaisutaidot. Nopein metsässäkirmaaja ei siis välttämättä ole voittaja, jos suunnistusreitti on huonosti suunniteltu. Lajin ensimmäiset Suomen Partiolaisten mestaruusmitalit jaettiin keväällä 2016 Turussa. Vuoden 2017 SP:n rogainingmestaruuskilpailut järjestetään Lounais-Suomessa sunnuntaina 28.5.2017. Kerää oma porukka ja tule mukaan!

Maarian Kämmekät -lippukunnan jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti Turun alueella aiemmin järjestettyihin Rogaining-kisoihin.

"Rogaining on hauskaa, koska siinä saa suunnitella itse suunnistusreitin ja valita haettavat rastit. Jokaiselle suunnistajalle riittää varmasti juuri omantasoista haastetta", kertovat Emmi Lahti ja Alli Koskimäki Maarian Kämmeköistä.

"Myös mahdollisuus suunnistaa yhdessä parin kanssa on hauskaa. Tarvittava harkinta ajankäytön ja reittivalintojen suhteen tuovat lisäjännitystä perinteiseen suunnistukseen nähden", hehkuttavat tytöt rogainingin hyviä puolia.

 

Kuva: Turku Rogaining Sprint/Satu Päivärinta

Lisätietoja vuoden 2017 kilpailusta: http://www.turkurogaining.fi

 

Vuoden 2016 tulokset:

http://www.ivk.fi/rogaining/tulokset/rogtulokset_sp_2016.htm

Piirien välinen kilpailu 2016:

http://www.ivk.fi/rogaining/tulokset/rogtulokset_sp_paraspiiri_2016.htm

Luokittelu: