Olet täällä

Partiokodit

Partioliikkeellä on monta partiokotia ympäri maailmaa. Niissä on sekä edullisia hotellihuoneita että useimmissa myös leirialue, jossa voi telttailla. Partiokodit ovat varsin suosittuja, joten huone on varattava jopa vuosi etukäteen, samoin telttapaikka, mikäli kyseessä on sesonkiaika. Ota selvää myös kotien aukioloajoista, sillä jotkut niistä ovat auki vain kausiluontoisesti. Voit myös hakeutua partiokotiin töihin!

Tunnetuimmat partiokodit ovat maailmanjärjestöjen omistamia. Partiotyttöjen maailmanliitto, WAGGGS omistaa neljä partiokotia ja Partioliikkeen maailmanjärjestö, WOSM kaksi. WAGGGS:n omistavat partiokodit ovat Our Chalet, Sveitsi; Our Cabana, Meksiko; Pax Lodge, Iso-Britania ja Sangam, Intia. WOSM:n partiokodit Cairo International Scout Centre, Egypti ja Kandersteg International Scout Center (KISC), Sveitsissä.

Partiokodeissa järjestetään kansainvälistä toimintaa ympäri vuoden: kursseja, kokouksia, tutustumisia paikalliseen kulttuuriin ja palveluprojekteja. Lippukunnat voivat pitää myös oman leirinsä partiokotien alueella. WAGGGS:n partiokoteihin voi hakea vain tytöt vapaaehtoisiksi, WOSM:n koteihin voivat hakea sekä tytöt, että pojat. Vapaaehtoismahdollisuuksista lisätietoja partiokotien nettisivuilta tai Anna af Hällströmiltä SP:n kvy-valiokunnasta (anna.af.hallstrom (at) gmail com).

Luokittelu: