Olet täällä

Vaeltajat

Ikä 18 - 22 vuotta
Kesto 4 vuotta
Ryhmä 3 - 5 henkilöä
Johtaja Vartionjohtaja (vaeltaja), tukena luotsi (aikuinen)
Ikäkausimerkki Kankainen apila-lilja
Päätösmerkki Metallinen apila-lilja
Materiaali Partio-ohjelma
Väri Karhunruskea (Värikoodit: PMS 469, C0 M51 Y94 K60, R110 G71 B10, #6e470a)

Vaeltaja etenee suunnitellusti, pitkäjänteisesti ja avoimin mielin toivomaansa päämäärään. Vaeltaja on vastuullinen, suunnitelmallinen, itsenäinen ja pitkäjänteinen. Nuoresta tulee vähitellen aikuinen. Nuoruusiän biologinen kehitys on jo ohi, mutta psyykkinen sopeutuminen vielä jatkuu. Vaeltaja kehittää taitojaan pitkäjänteisesti ja voi ottaa jo muista vastuuta. Hän haluaa mennä yhdessä uusiin haasteisiin.

Ohjelma

Vaeltajaohjelma on nelivuotinen ikäkausi ja se jakautuu 33 aihealueeseen, keskellä ikäkautta suoritettavaan Suomi-projektiin sekä ikäkauden päättävään ulkomaan projektiin (katso Vaeltajien ulkomaanprojektiopas). Aihealueista valitaan ainakin yksi aktiviteetti kustakin. Tämän jälkeen suunnitelmissa olevat aktiviteetit, osallistumiset piiri- ja keskusjärjestöjen tapahtumiin sekä edellä mainitut kaksi projektia aikataulutetaan omaan vaelluskarttaan. Vaeltajaohjelman rakentaa siis jokainen vaeltaja itse ja vaeltajavartion jäsenillä voi olla kartoissaan toisistaan poikkeavat aktiviteetit.

Vaeltajat voivat toimia vaeltajavartiossa, jossa yksi vartion jäsenistä toimii vuorollaan vartionjohtajana. Vaeltajavartion toimintaa tukee ja toimintaa opastaa aikuinen vaeltajaluotsi.

Lue lisää vaeltajien ohjelmasta.

Lupaus ja ihanteet

Vaeltajan lupaus

Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaani, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa vaeltajan ihanteita ja olla avuksi toisille.

Vaeltajan ihanteet

  • kunnioittaa toista ihmistä
  • rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä
  • olla luotettava
  • rakentaa ystävyyttä yli rajojen
  • tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen
  • kehittää itseään ihmisenä
  • etsiä elämän totuutta

Puvut ja merkit

Vaeltajan partiopuku ja merkkien paikat on esitelty puku- ja merkkiohjeessa.

Luokittelu: