Olet täällä

Tarpojat

Ikä 12 - 15 vuotta
Kesto 2 - 3 vuotta
Ryhmä 4 - 12 henkilön vartio, tytöt ja pojat eri vartioissa
Johtaja Samoajaikäinen vartionjohtaja tukenaan aikuinen luotsi
Ikäkausimerkki Pyöreä kimin hymy, jonka ympärille kerätään tarppomerkit
Päätösmerkki Metallinen kimin hymy
Materiaali Partio-ohjelma ja tarpojan "Reppu"-opas
Väri Kanervanvioletti (Värikoodit: PMS 259, C65 M100 Y0 K15, R94 G15 B117, #5e0f75)

Tarpoja kulkee aktiivisesti ja toiminnallisesti jo haastavissakin maastoissa. Tarpoja on liikkeelle päästyään innostuva, vahvasti tunteva, liikkeissään äkkinäinen, tilaa tarvitseva ja reviiriään suojeleva, toiminnallinen, kokeilunhaluinen ja tunneherkkä. Hänellä on omia ideoita ja mielipiteitä, mutta ei aina pitkäjänteisyyttä niiden toteuttamiseen. Murrosiän biologinen kehitys on voimakkaimmillaan, tytöillä ja pojilla eri tahdissa.

Ohjelma

Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta: leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokainen tarppo huipentuu majakkaan, jossa käytetään hyödyksi harjoiteltuja taitoja.

Tarpot voidaan tehdä missä järjestyksessä tahansa. Jatkotarppojen avulla tarpojaohjelma voi jatkua kolmannenkin vuoden. Jatkotarpossa syvennetään jo tehdyn tarpon taitoja.

Vaikka pojat ja tytöt toimivatkin omissa vartioissaan ovat he toistensa kanssa tekemisissä koko ikäauden tarpojatapaamisissa eli KITT:ssä. KITT:n järjestää pääsääntöisesti aikuinen luotsi ja se voidaan järjestää yhdessä sisar-, veljes- tai naapurilippukunnan kanssa.

Lue lisää tarpojien ohjelmasta.

Lupaus ja ihanteet

Tarpojan lupaus

Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaani, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa tarpojan ihanteita ja olla avuksi toisille.

Tarpojan ihanteet

  • kunnioittaa toista ihmistä
  • rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä
  • olla luotettava
  • rakentaa ystävyyttä yli rajojen

Puvut ja merkit

Tarpojan partiopuku ja merkkien paikat on esitelty puku- ja merkkiohjeessa.

Luokittelu: