Olet täällä

Partioprotuleiri 2016

Partioprotuleiri 2016 järjestetään Partioniemessä, Lohjalla

Kaikkien aikojen ensimmäinen partioprotuleiri eli partioteemainen Prometheus-leiri järjestetään 5.-12.6. Partioniemen partiokämpällä Lohjalla.

Prometheus-leiri eli protuleiri on aikuistumisleiri, jollanuoret pääsevät pohtimaan omaa elämänkatsomustaan ja elämänvaiheessaan ajankohtaisia kysymyksiä. Leirin tarkoituksena ei ole tarjota valmiita vastauksia, vaan haastaa leiriläisiä omaehtoiseen ajatteluun ja auttaa ymmärtämään myös toisten näkemyksiä. Niinpä leirille ovat tervetulleita kaikki nuoret uskonnolliseen vakaumukseen katsomatta. Viikon aikana käsiteltäviä teemoja ovat erilaisuus ja yhdenvertaisuus, oma elämä ja tulevaisuus, yhteiskunta ja vaikuttaminen, media, identiteetti ihmissuhteet, seksuaalisuus, päihteet, ympäristö sekä maailmankuvat ja -katsomukset.

Oppitunteja ei leirillä ole, vaan tärkein käsittelytapa on tasavertainen keskustelu isossa tai pienissä ryhmissä. Teemoja käsitellään myös väittelyiden, näytelmien, leikkien, simulaatioiden ja muiden toiminnallisten ohjelmien avulla. Partioprotuleirillä leirin teemoja käsitellään partiohenkisessä ympäristössä partiotaitoja soveltaen. Protun leiriteemojen rinnalle on nostettu partioihanteet ja niiden tuomat näkökulmat omassa elämässä. Esimerkiksi ympäristöteema ja luontosuhde sekä kansainvälisyys osana omaa elämää ja yhteiskuntaa ovat selkeä osa leirin ohjelmaa. Leirillä sovelletaan partiomenetelmää, toimitaan leirivartioittain ja aloitetaan sekä päätetään päivien toiminta niin partio- kuin protuleirienkin perinteistä yhteen nivotuilla tavoilla. Leirin päätteeksi järjestetään loppujuhla, johon leiriläisten perheenjäsenet ovat tervetulleita.

Ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa http://www.protu.fi/partioprotuleiri ja kestää niin kauan kuin paikkoja on vapaana. Leirille mahtuu enintään 12 leiriläistä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 8. tai 9. luokan käyneet eli 14-16 –vuotiaat partiolaiset tai partiohenkisestä leiristä kiinnostuneet nuoret.

Partioprotuleirin hinta on 231 euroa. Summa sisältää leirin, ruoan ja vakuutukset.

Lisätietoja Prometheus-leireistä saat Prometheus-leirin tuki ry:n sivuilta http://www.protu.fi. Ilmoittautumista koskevissa asioissa sinua auttaa yhdistyksen toimisto, protu[ät]protu.fi tai puh. (09) 4368 5270. Tarkempia tietoja partioprotuleiristä voit kysyä Siiri Kihlströmiltä siiri.kihlstrom[a]partio.fi ja 0442936449.

Partioprotuleirin järjestää Prometheus-leirin tuki ry yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa.