Olet täällä

Turvallisuus ja vakuutukset

Meillä partiossa turvallisuus on tapa toimia!

Partiotoiminnassa on aina muistettava ottaa huomioon turvallisuus. Seuraavat valmiit materiaalit löydät sivun alareunasta liitetiedostoina:

 • Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeet Turvallisuusohjeiden tarkoituksena on ehkäistä vahinkoja ja toisaalta myös antaa ohjeita ja varautua vahinkojen kohtaamiseen ja niistä selviytymiseen. 
 • Turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita partiotoimintaan vesillä täydentävät yleisiä turvallisuusohjeita ja kertovat, miten toimitaan turvallisesti merellä, järvillä ja joilla. 
 • Turvallisuussuunnitelman pohjat leirille ja tapahtumalle sekä turvallisuussuunnitelman mallin tapahtumalle auttavat lippukuntien leirien ja tapahtumien turvallisuussuunnittelua (katso sivun alareunasta).
 • Turvallisesti yhdessä -ohje sekä Turvallisesti yhdessä -haitari täydentävät yleisiä turvallisuusohjeita ja kertovat, kuinka partiossa toimitaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä ohjeistaa lastensuojelua vaativissa tilanteissa toimimiseen. 
 • Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille partiolaisille ja ryhmänvetäjille iästä riippumatta. Koulutus tulee olla suoritettuna kaikille Roihu 2016:lle osallistuville 18-vuotiaille partiojohtajille ja muille ryhmänvetäjille. Syksystä 2016 alkaen Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutuksen tulee olla suoritettuna kaikilla täysi-ikäisillä partiolaisilla ja ryhmänjohtajilla iästä riippumatta. Lippukunnan hallitus vastaa siitä, että edellä mainitut henkilöt suorittavat koulutuksen. Lisätietoja verkkokoulutuksesta ja sen suorittamisesta löydät Turvallisesti yhdessä -sivuilta.

Partiovakuutus

Jäsenmaksunsa maksaneilla partiolaisilla on toiminnan vastuu-, tapaturma- , matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus LähiTapiolassa. Partiovakuutus on siirtynyt 1.1.2014 LähiTapiolaan.

Tee vahinkoilmoitus

Ilmoituksen vahingosta voi tehdä vaivattomimmin lahitapiola.fi-sivuston kautta tai puhelimitse numerossa 09 453 2316 (ma-pe 8-17). Tehdessäsi vakuutusilmoituksen tarvitset seuraavia tietoja:

 • vakuutuksenottaja: Suomen Partiolaiset (y-tunnus: 0202252-9)
 • korvauksensaajan tiedot, eli kenelle ja mille tilille korvaus maksetaan
 • aiheutuneet kulut (Säilytä alkuperäiset hoitokulutositteet itselläsi vuoden ajan. Tositteet pyydetään vakuutusyhtiöstä erikseen, jos sellaisia tarvitaan.)

Vahingon sattuessa korvausta haetaan ensisijaisesti vakuutetun omasta, mahdollisesta henkilökohtaisesta vakuutuksesta.

Jäsenvakuutusten vakuutusnumerot ja vakuutuksenottajan y-tunnus

 • Tapaturma-, matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus 353-4356413-6
 • Toiminnan vastuuvakuutus 312-0652320-V   
 • Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n y-tunnus 0202252-9 (vahinkoilmoitusta varten)

EVP-vakuutus

 • EVP-vakuutus on voimassa Suomen Partiolaisiin kuulumattomilla henkilöillä partiotoimintaan tutustumisessa. Partiotoiminnalla tarkoitetaan toimintasuunnitelman mukaista toimintaa tai toimintaa, joka on lippukunnan, piirin tai keskusjärjestön johdon tiedossa.
 • Vahingon sattuessa toimi Partiovakuutuksen korvauksenhakuohjeiden mukaisesti, mutta ilmoita vakuutusnumeroksi 353-4658306-N

Lisätietoja vakuutuksista

Partio- ja EVP-vakuutuksiin liittyvissä kysymyksissä lisätietoja antaa Heli Mertanen (heli.mertanen@partio.fi). Katsothan ensin, löytyykö vastaus kysymykseesi usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Vahinkoihin liittyvissä kysymyksissä käänny suoraan LähiTapiolaan puoleen. Ohjeet korvaushakemuksen tekemiseen löydät tämän sivun lopun dokumenteista, voit myös soittaa LähiTapiolan korvauspalveluun 09 453 2316. Ohjeita löydät myös osoitteesta www.lahitapiola.fi/yritystenkorvauspalvelu.

Yleiset vakuutusehdot