Olet täällä

Lippukunnan tunnukset

Lippukunnalla on erilaisia tunnuksia, joista tärkeimpinä huivi, huivimerkki ja lippu.

Jokaisella partiolaisella on huivi, se osoittaa hänen kuuluvan partiolaisten kansainväliseen joukkoon. Noin puolella suomalaisista partiolippukunnista on yksivärinen partionsininen huivi, jollaisen saa ostaa partiotarvikkeita myyvistä liikkeistä. Muilla lippukunnilla huivi on jotenkin erilainen. Huivi voi olla väreiltään erilainen tai siinä voi olla erilaisia kanttinauhoja. Lippukuntanne huivi ja huivimerkki erottavat lippukuntanne jäsenet toisista partiolaisista jo ulkönäöltä. 

Huivimerkki tulee partiohuivin kärkikolmioon. Kun mietitte lippukunnallenne huivimerkkiä, teidän kannattaa ottaa malliksi vaikka muutamien lähilippukuntien huivit. Mikä olisi sellainen asia, joka kuvastaisi juuri teidän lippukuntaanne ja/tai paikkakuntaanne, ja erottaisi teidän lippukuntanne muista? Myös alueenne tai paikkakuntanne värejä voi käyttää hyväkseen huivimerkkiä suunniteltaessa.

Lippukunnilla on yleensä ainakin kantolippu. Lippua kannetaan esimerkiksi paraateissa, ja se on esillä lippukunnan syntymäpäivillä, yrjönpäiväjuhlassa ja muissa lippukunnan virallisissa tilaisuuksissa. Lippukunnan lipun ja huivimerkin symboliikka ja värit ovat useimmiten samat.

Kun olette saaneet ehdotuksen huivimerkistä tai lipusta johonkin malliin valmiiksi, ottakaa yhteyttä Suomen Partiolaisten Tunnusryhmän jäseneen Heikki Karjalaiseen (heikki.a.karjalainen@mbnet.fi). Hän voi muutenkin auttaa lippukuntaanne huivimerkkiin ja lippuun liittyvissä asioissa.