Koulutusjärjestelmä

Etsitkö peruskorjattua koulutusjärjestelmää? Huomioithan, että se löytyy toistaiseksi omalta alasivuiltaan!

Partion koulutusjärjestelmällä haluamme aktivoida aikuisia kouluttautumaan. Niinpä jokaiselle tarjotaan ohjausta sekä mahdollisuuksia valita itselleen sopivin suoritustapa.

Koulutuskokonaisuuden suorittamiseen kuuluvat

  • oman osaamisen arviointi
  • tarvittavien moduulien suorittaminen ja hyväksyminen
  • kokonaisuuden päätöskeskustelu.

Suoritustapoja voivat olla

  • kurssit
  • muut koulutustapahtumat
  • monimuotokoulutus

Koulutusmoduulit

Kaikki koulutuskokonaisuudet koostuvat osista eli moduuleista, joita voit halutessasi suorittaa yksi kerrallaan. Lisää tietoa kunkin koulutuksen moduulivaatimuksista ja -sisällöistä saat oheisesta moduulikartasta. Kaikkien moduulien kuvaukset löytyvät tämän sivun alareunasta dokumenttilistasta.

Suoritusten hyväksyminen

Moduulisuoritus hyväksytään, kun osaat sen sisällön. Tämän voit todistaa kurssisuorituksilla, oppimistehtävillä, näytöillä ja aikaisemman osaamisen osoittamisella. Hyväksyjänä toimii moduulista riippuen kouluttaja, ohjaaja tai lippukunnan koulutusvastaava.

Mistä löydän kurssit ja koulutukset?

Koulutusta järjestävät lippukunnat, alueet, piirit sekä keskusjärjestö. Lisää tietoa koulutuksista löydät vasemman laidan valikosta kohdasta "Koulutusten kuvaukset".

Piirien järjestämistä koulutuksista saat tietoa piirien verkkosivuilta ja koulutusohjaajilta. Suomen Partiolaiset suosittelee, että jokaisessa lippukunnassa olisi koulutusvastaava, jolta myös saat tietoa partion koulutuksista. Koulutustapahtumat on merkitty myös tapahtumakalenteriin.

Koulutusrekisteri

Koulutusrekisteri on jäsenrekisteriin yhteydessä oleva järjestelmä, joka kerää tietoa kaikkien partiolaisten koulutuksesta. Järjestelmästä voidaan tuottaa raportit käydystä partiokoulutuksesta esimerkiksi työnantajalle ja oppilaitoksille tai omaan käyttöön. Koulutusrekisteriin koulutuksesta vastaava taho kirjaa sekä koulutuskokonaisuuksien että yksittäisten moduulien suoritukset. 

Dokumentit: 
Luokittelu: