Olet täällä

Eräopaskurssi 2017-2018

Kurssin tavoitteena on kouluttaa partiolaisten eräoppaita tukemaan ja edistämään lippukuntien, piirien ja keskusjärjestön retkeily- ja vaellustoimintaa. Kurssi tarjoaa kehittyneelle retkeilijälle ja vaeltajalle haasteita, jotka tukevat osallistujia omassa retkeilyssään ja vaeltamisessaan. Kurssilla pyritään keskittymään myös ryhmien opastamiseen/johtamiseen maastossa partiomaisella tavalla.

Kurssi sisältää teoriakoulutusta, omatoimisia harjoituksia ja tehtäviä sekä kesä- ja talvivaelluksen.

Osallistujalta edellytetään

  • Suoritettua partiojohtajan peruskurssia
  • Vähintään SPR EA-1 tason ensiaputaitoja
  • Hyvää fyysistä kuntoa
  • Hyvää suunnistustaitoa
  • Vähintään hyvät kesävaellustaidot
  • Vähintään kohtalaiset talvivaellustaidot

Kurssiosat

Teoriaosa: 10.-13.8.2017, Etelä-Suomi

Syysosa: omatoiminen viikonloppu, vapaavalintainen paikka

Talviosa: 30.12.2017-6.1.2018, Lappi

Kevätosa: omatoiminen viikonloppu, vapaavalintainen paikka

Kesäosa: aikataulu päätetään myöhemmin, Lappi

Kurssille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä ennakkotietoilmoitus sähköiseen kyselyyn https://www.webropolsurveys.com/S/0B401D9DED6E7115.par sekä ilmoittautumalla Kuksaan partioID:llä 31.5.2017 mennessä https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=14583. Kurssille ilmoittautuneet arvioidaan täytetyn sähköisen kyselyn ja kurssinjohtajan kanssa käytävän puhelinkeskustelun pohjalta. Tällä pyritään varmistamaan kurssille ilmoittautuvien lähtötaso riittäväksi siten, että kurssille osallistuminen on sujuvaa ja turvallista. Kurssin staabi päättää osallistujien soveltumisesta kurssille ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjen tietojen ja tarvittaessa lisätietojen perusteella. Kurssille pyritään saamaan noin 15 kurssilaista. 

Kurssin hinta

Kurssin hinta riippuu osallistujamäärästä. Vuoden 2014 eräopaskurssin hinnat olivat teoriaosa 85€ ja vaellusviikot 175€, lisäksi osallistujalle tulee kuluja kurssipaikoille matkustamisesta.

Lisätietoja:
Kurssinjohtaja Lauri Hilander – lauri.hilander@gmail.com / 0408477108

 

Suomen Partiolaisten koulutustoimintaa tukee Agricola-opintokeskus.

Luokittelu: