Olet täällä

Metsäohjelma

Yhdessä Metsään -ohjelmapainotuksen materiaalit ja metsäretkipaketit löytyvät Partio-ohjelma.fi:n ohjelmapainotus -sivuilta!

Suomi on metsien maa. Itseasiassa Suomi on yksi maailman kaikkein metsäisimmistä maista. Kuinka metsiä suojellaan, käytetään ja mitä sieltä oikein tulee? Miten metsä näkyy minun elämässäni? Mitä kaikkea puusta voidaankaan valmistaa? Missä ovat parhaat retkeilypaikat? Metsä vaikuttaa myös positiivisesti terveyteen, niin henkiseen kuin fyysiseenkin.

Kaikilla suomalaisilla on metsäsuhde, joka perustuu jollakin tavalla omaan elämäntarinaan, sukutaustaan, elinympäristöön, työhön, vapaa-aikaan ja/tai jaettuihin kulttuurisiin käsityksiin suomalaisuudesta. Käsitystä metsien merkityksestä ja yhteydestä suomalaisuuteen on rakennettu ja rakennetaan yhä kulttuurin, kasvatuksen ja koulutuksen keinoin. Metsät liitetään Suomeen ja suomalaisuuteen myös ulkomailla.

Näille sivuille on listattu partio-ohjelman metsään liittyviä aktiviteetteja sekä lisäillään uusia aktiviteetteja sitä mukaa kun niitä saadan kehitettyä. Lisäksi ohjelmapainotuksen tueksi julkaistaan ohjeet matalan kynnyksen metsäretken toteutukseen sekä aktiviteettipaketti. Nämä toimitetaan lippukunnille vuoden viimeisen lippukuntapostin yhteydessä.

Partiolaisen metsäsuhde:

Monipuolinen metsäsuhde

Metsien merkitys Suomessa:

  • Vähentää uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä
  • Hillitsee ilmaston muutosta ja parantaa ilman laatua
  • Tarjoaa kauniin maiseman ja virkistyspaikan: Suomalaisen Metsän!
  • Työllistää
  • Parantaa terveyttä!
  • Koti metsän eläjille!

Partion metsäohjelman tavoitteena on tarjota hyvät eväät lasten ja nuorten monipuolisen metsäsuhteen kehittymiseen. Monipuolinen metsäsuhde pitääkin sisällään metsien monimuotoisuuden, virkistyskäytön sekä taloudellisen käytön.

Lähde mukaan metsäseikkailuun ja innostu metsästä!

 

Metsämiesten säätiö