Olet täällä

Satahanka XIII

Voit hakea pestiä ottamalla yhteyttä ilmoituksessa mainittuun henkilöön. 

Satahanka XIII - viestinnän pestit

Satahanka XIII - ohjelman pestit

Satahanka XIII - yhteistyön pestit

Kansainvälisen tiimin pestit 

Satahanka XIII - palveluiden pestit

Tekniikan pestit

Satahanka XIII - talouden pestit 

Oletko aina halunnut olla osana Suomen siisteimmän meripartioleirin järjestämisessä? Nyt on sinun tilaisuutesi! Satahanka XIII:n pestit ovat tulleet hakuun. Hae paikkaasi mahdollisimman pian ja ole osa merten sinistä lankaa! Mikä Satahanka? Lue lisää.


 

Sisällöntuotantopäällikkö

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII

Pestin pituus: noin 2 vuotta

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Osaaja (Tarjoaa partion käyttöön aikaansa ja osaamistaan. Jokaisella on osaamista), Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 2

Pestin vaatima ajankäyttö:Pesti ei vie vielä alkuun paljoa aikaa, mutta ajan käyttömäärä tulee kasvamaan jossain määrin aina leiriin asti, joka järjestetään kesällä 2018. Alkuun pesti vie noin 1-2 tuntia viikossa.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Oletko aina halunnut vastata siitä, millaisia viestejä leiriorganisaatiosta lähtee lippukunnille, leirin osallistujille tai tekijöille? Onko paperinen leirikirja aivan liian vanhanaikainen vai vannotko sen nimeen? Nyt on loistava mahdollisuus päästä vaikuttamaan mm. siihen, miltä Satahanka XIII:n leirikirja näyttää. Pestissä pääset markkinoimaan Satahankaa partion sisällä, infoamaan ja innostamaan leirin osallistujia sekä tekijöitä. Vastaat yhdessä tiimisi kanssa esimerkiksi lippukuntaposteista, leirikirjeestä ja leirikirjasta. Pääset myös vastaamaan leirin tekijäviestinnästä ja huolehtimaan siitä, että tieto kulkee myös leirillä. Teet tiivistä yhteistyötä verkkotiimin kanssa. 

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Toivomme, että sinulla on aiempaa kokemusta viestinnästä joko partiosta tai sen ulkopuolelta. Sinulla on myös näkemys ja visio siitä, millaista on hyvä sisäinen viestintä ja miten sisäistä viestintää voidaan kehittää. Toivomme myös, että olet sujuva tekstin tuottaja, etkä kavahda sitä, että joudut välillä myös itse tekstin tuottajan rooliin. Osaaminen kuvaamisesta ja taittamisesta katsotaan eduksi, mutta ei ole välttämätöntä.

Pestissä pääsee oppimaan: Partion sisäisestä viestinnästä

 • Leirin sisäisestä viestinnästä

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja:

 • Päämäärään johtamisesta
 • Itsensä johtamisesta

Pestaajan yhteystiedot: Kaisa Huttunen, Satahangan viestintäjohtaja, 050-3596603, kaisa.huttunen@partio.fi.

Hakuaika pestiin päättyy: Jos kiinnostuit, ota yhteyttä mahdollisimman pian, sillä pesti täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä!


 

Graafikko

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII

Pestin pituus: noin 2 vuotta

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Osaaja (Tarjoaa partion käyttöön aikaansa ja osaamistaan. Jokaisella on osaamista)

Johdettavien määrä0

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti ei vie vielä alkuun kovin paljoa aikaa, mutta ajan käyttömäärä tulee kasvamaan jossain määrin aina leiriin asti, joka järjestetään kesällä 2018. Etenkin alkuun pestiin käytettävää ajan määrä voi sovittaa omien intressien mukaan. Toivomme kuitenkin, että sinulla on jo tässä vaiheessa jonkin verran aikaa tälle pestille. 

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Tarjolla on aivan loistava mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, miltä Satahanka ja sen materiaalit sekä visuaalinen ilme näyttävät niin verkossa kuin printissäkin! Pääset osallistumaan niin verkkosivujen, somen kuin printinkin graafisten töiden tekoon. Välillä tehtävänäsi on taittaa rutiininomaisemmin esitteitä, leirikirjeitä, mutta välillä pääsee irrottelemaan myös mainosten kanssa. Itse leirillä päätehtävänäsi on taittaa leirilehteä. Pestiä voidaan muokata omien kiinnostuksen kohteidesi ja osaamisesi mukaan.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Tämän pestin menestyksekäs hoitaminen vaatii taittamisen osaamista ja visuaalista silmää. Mikään konkari sinun ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan riittää, että perustaidot ovat hallussa ja olet halukas oppimaan uutta. Toivomme myös, että sinulla on ainakin alkuun käytössäsi jokin taitto-ohjelma, kuvankäsittelyohjelma sekä tarpeen mukaan myös muut tarvitsemasi ohjelmat.

Pestissä pääsee oppimaan:

 • Saat lisää kokemusta graafisesta suunnittelusta ja taittamisesta
 • Oman kiinnostuksesi mukaan myös muista viestinnän osa-alueista esimerkiksi sosiaalisesta mediasta tai verkkosivuista
 • Projektin hallinnasta

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Päämäärän johtamisesta

Pestaajan yhteystiedot: Kaisa Huttunen, Satahangan viestintäjohtaja, 050-3596603, kaisa.huttunen@partio.fi.

Hakuaika pestiin päättyy: Jos kiinnostuit, ota yhteyttä mahdollisimman pian, sillä pesti täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä!


 

Nettisivujen tekijä

ttisivujen tekijä 

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 2 vuotta 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Osaaja (Tarjoaa partion käyttöön aikaansa ja osaamistaan. Jokaisella on osaamista) 

Johdettavien määrä: 0 

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii aikaa viikoittain noin 2-5 tuntia. Ajankäyttö on mahdollista sovittaa omien menojen mukaan.  

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Oletko aina halunnut oppia lisää nettisivujen tekniikasta? Osaatko jo valmiiksi WordPressin perusteet? Onko koodaaminen ja nettisivujen työstäminen lähellä sydäntäsi? Nyt on tarjolla loistava mahdollisuus päästä oppimaan kokeneemman tekijän rinnalla. Vastaat nettisivujen tekniikasta ja teknisestä toteutuksesta yhdessä nettisivumestarin kanssa. Pestissä saa haastaa omaa osaamistaan ja oppia uutta, mutta tarvittaessa saa tukea ja apua nettisivumestarilta.  

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemusToivomme, että hallitset WordPressin perusteet ja sinulla on kokemusta nettisivujen ylläpitämisestä.  

Pestissä pääsee oppimaan 

  • Nettisivujen ylläpitämisestä ja tekniikasta 

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: 

  • Itsensä johtamisesta 

Pestaajan yhteystiedot: Kaisa Huttunen, Satahangan viestintäjohtaja, 050-3596603, kaisa.huttunen@partio.fi. 

Hakuaika pestiin päättyy: Jos kiinnostuit, ota yhteyttä mahdollisimman pian, sillä pesti täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä!


 

Rantaohjelmapäällikkö

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, Ohjelmajohtajien alaisuudessa, vastaa rantaviivan rannan puolella toimivasta ohjelmasta

Pestin pituus: Talvi 2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: Enemmän kuin 10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikottaista yhteydenpitoa ohjelmajohtajien ja yksittäisten ohjelmien ohjelmapäälliköiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Rantaohjelmapäällikkö johtaa ja vastaa rantaviivan rannan puolella tapahtuvasta ohjelmasta leirillä. Rantaohjelmapäällikkö rekryää tarvittavan henkilöstön ohjelmatiimiinsä, joka koostuu yksittäisten ohjelmien päälliköistä ja halutessaan muista henkilöistä. Rantaohjelmapäällikkö ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa leirillä tapahtuvan ohjelman sekä mahdollisesti leirin ympärille (ennen ja jälkeen) sopivaa, toimintaa tukevia partioaktiviteetteja. Kädet ovat vapaat uusille ja mielikuvituksellisille ideoille! Aiempina vuosina toimintaa on ollut vesipainotteisesta haikista aina saaristolaiskulttuuriin. Vanhojen leirien ohjelmasapluunaa saa hyödyntää, mutta tavoitteena on tehdä omannäköisemme, luova ohjelma!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan nykyisen partio-ohjelman suurpiirteistä tuntemusta (ikäkaudet, jne.) sekä motivoitunutta, innostunutta asennetta. Aikaisemmasta kokemuksesta partiotoiminnasta vesillä saattaa olla etua, muttei ole pakollista. Asenne ratkaisee!

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa niin ajanhallinnan kuin ihmisten johtamisen saralla. Pestissä pääsee myös oppimaan hyödyllisiä taitoja ja ennen kaikkea saa arvokasta kokemusta ison partioleirin johtamisesta.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua, itsensä johtamista sekä toteuttaa omia ideoita ja visioita monipuolisesta partiotoiminnasta vesistön äärellä.

Pestaajan yhteystiedot: Matti Hautero, 050 572 4470, matti.hautero@nasijarvenkipinat.fi


 

Meripelastusmestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, meriohjelmien päällikön alaisuudessa, vastaa meripelastuspisteen toiminnasta

Pestin pituus: Kesä2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 5-10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista yhteydenpitoa meriohjelmien päällikön ja meripelastuspisteen tekijöiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään muutamia. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Meripelastusmestari johtaa ja vastaa meripelastuspisteen ohjelmasta leirillä. Meripelastusmestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Meripelastusmestari ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa meripelastuspisteen ohjelman. Meripelastusmestarin tukena on meriohjelmien päällikön lisäksi ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori. Meripelastusmestari tiimeineen vastaa myös pisteelle hankittavasta kalustosta, sen ylläpidosta sekä kaluston palauttamisesta.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan nykyisen partio-ohjelman suurpiirteistä tuntemusta (ikäkaudet, jne.) sekä motivoitunutta, innostunutta asennetta. Hakijalta toivotaan myös vesillä liikkumisen turvallisuuden tuntemusta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa ja toteuttamaan unohtumatonta meriohjelmaa leiriläisille. Pestissä pääsee myös kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan meripelastuspisteen toimintaan liittyen.


 

Vaeltajaohjelmien mestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, meriohjelmien päällikön alaisuudessa, vastaa vaeltajaohjelmasta leirillä.

Pestin pituus: Kesä2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 5-10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista yhteydenpitoa meriohjelmien päällikön ja vaeltajaohjelman tekijöiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään muutamia. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Vaeltajamestari johtaa ja vastaa vaeltajaohjelmasta leirillä.  Vaeltajamestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Vaeltajamestari ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa leirin vaeltajaohjelman. Vaeltajamestarin tukena on meriohjelmien päällikön lisäksi ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan motivoitunutta ja innostunutta asennetta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa ja toteuttamaan unohtumatonta ohjelmaa leirin vaeltajaikäisille. Pestissä pääsee myös kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan vaeltajaohjelmasta.


 

Take away -ohjelmamestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, rantaohjelmien päällikön alaisuudessa, vastaa take away aktiviteettien toiminnasta

Pestin pituus: Kesä2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 5-10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista yhteydenpitoa ohjelmapäälliköiden ja take away aktiviteettien tekijöiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään muutamia. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Take away -ohjelmamestari johtaa ja vastaa aktiviteettien ohjelmasta leirillä. Mestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Hän ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa take away aktiviteetteja, joita voi tehdä leirillä ilman suurempaa opastusta, joko "kylmänä rastina" tai lyhyellä opastuksella ohjelmalaakson yhteydessä. Take away -ohjelmamestarin tukena on rantaohjelmien päällikkö, ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan nykyisen partio-ohjelman suurpiirteistä tuntemusta (ikäkaudet, jne.) sekä motivoitunutta, innostunutta asennetta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa ja toteuttamaan unohtumatonta meriohjelmaa leiriläisille. Pestissä pääsee myös kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan take away -aktiviteetteihin liittyen. 


 

Globaalikasvatuslaakson mestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, rantaohjelmien päällikön alaisuudessa, vastaa globaalikasvatuslaakson toiminnasta

Pestin pituus: Kesä2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 5-10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista yhteydenpitoa rantaohjelmien päällikön ja globaalikasvatuslaakson tekijöiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään muutamia. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Globaalikasvatusmestari johtaa ja vastaa laakson ohjelmasta leirillä. Laakso on osa SP:n projektia, jossa keskitytään eri kulttuureihin, siirtolaisuuteen ja kansainvälisyyteen. Tarvittavaa ohjeistusta ja tukea saa SP:n globaalikasvatushankkeen vastuuhenkilöiltä ja dokumenteista. Globaalikasvatusmestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Hän ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa globaalikasvatuslaakson ohjelman. Globaalikasvatuslaakson mestarin tukena on rantaohjelmien päällikön lisäksi ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan nykyisen partio-ohjelman suurpiirteistä tuntemusta (ikäkaudet, jne.) sekä motivoitunutta, innostunutta asennetta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa ja toteuttamaan unohtumatonta meriohjelmaa leiriläisille. Pestissä pääsee myös kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan globaalikasvatuslaakson toimintaan liittyen.


 

Vierailupäivän ohjelmamestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, isojen ohjelmien päällikön alaisuudessa, vastaa vierailupäivän ohjelmasta

Pestin pituus: Kesä2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)

Johdettavien määrä: 5-10

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista yhteydenpitoa isojen ohjelmien päällikön ja vierailupäivän tekijöiden kanssa. Myös ohjelmatiimin yhteisiä kokouksia ja tapaamisia järjestetään muutamia. Näistä ilmoitetaan erikseen.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Vierailupäivämestari johtaa ja vastaa vierailupäivän ohjelmasta leirillä. Vierailupäivämestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Vierailupäivämestari ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa vierailupäivän ohjelman. Vierailupäivämestarin tukena on isojen ohjelmien päällikön lisäksi ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan motivoitunutta ja innostunutta asennetta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa ja toteuttamaan unohtumatonta meriohjelmaa leiriläisille. Pestissä pääsee myös kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan vierailupäivän ohjelmasta.


 

Alaleiripäälllikkö 3-4 kpl

Alaleiripäällikkö 3-4 kpl

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, Yhteistyö, osallistujatiimi

Pestin pituus: Kevät 2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaa noin 200-300 leiriläisen alaleiriä Satahangalla huolehtien erityisesti tiedonkulusta leirilippukunnanjohtajille. Oman tiimin pestaaminen ja alaleirien toteuttamisen suunnitteluun osallistuminen.

Johdettavien määrä: noin 5 hlö

Pestin vaatima ajankäyttö: noin 6h/kk syksyn ja kevään aikana, Satahanka-leirillä alaleiristä riippuen noin 1-2 viikkoa.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: johtaa alaieiriä huolehtien riittävästä tiedonkulusta ja turvallisen leiriarjen toteutumisesta alaleirissä. Suunnitella toimiva alaleirikokonaisuus osana osallistujatiimiä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Aiempi osallistuminen suurleireille, vähintään 18-vuoden ikä.

Pestissä pääsee oppimaan esimerkiksi: sujuvaa tiedotusta, erilaisia vuorovaikutustaitoja, yhteisten pelisääntöjen kehittämistä ja toteuttamista

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: leirilippukunnanjohtajien johtaminen

Pestaajan yhteystiedot: Jerena Butterlin-Mäkitalo, jerena.butterlin-makitalo@partio.fi; Anni Silvola, anni.silvola@partio.fi, 0405070344


 

Leiritoimistopäällikkö

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, Yhteistyö

Pestin pituus: elokuu 2017-Syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Leiritoimistopäällikkö toimii Satahangan leiritoimiston päässuunnittelijana ja johtajana, sekä huolehtii tarpeellisten palveluiden toteutumisesta Satahangan leiriorganisaatiossa. Lisäksi hän johtaa leiritoimistotiimiä ja toimii tiiviissä yhteistyössä yhteistyöjohtajan kanssa leirin valmisteluissa.

Johdettavien määrä: noin 6-8 hlö

Pestin vaatima ajankäyttö: Leirin suunnittelu ja valmistelu vaativat yhteydenpitoa eri toimijoihin useamman kerran viikossa. Heinä-elokuussa 2018 leirialueella noin 2 viikkoa.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: leiritoimistopäällikkö pestaa itselleen tiimin leiritoimistolle, suunnittelee ja toteuttaa leiritoimiston ja sen tuottamat palvelut yhdessä oman tiiminsä, Satahangan työntekijän sekä yhteistyö osa-alueen muiden tiimien kanssa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: tehtävään haetaan kokenutta ja motivoitunutta partiolaista, jolla on aiempaa kokemus leiritoimistopestistä, pj-peruskurssi suoritettuna, sekä aiemmat kokemukset suurleireistä ovat tehtävässä eduksi.

Pestissä pääsee oppimaan: esimerkiksi leiriorganisaation toimistopalveluiden johtaminen, palvelupyyntöjärjestelmän pyörittäminen, yhteistyö osa-alueen kehittäminen Satahangan leiriorganisaatiossa, eri osa-alueiden välisen yhteistyön kehittäminen.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Oman tiimin pestaaminen ja johtaminen, erilaisten osallistujien ja tekijöiden huomioiminen sekä pitkäjänteinen ja monipuolinen leirin valmistelutyö yhdessä tiimin ja muiden osa-alueiden kanssa.

Pestaajan yhteystiedot: Anni Silvola, anni.silvola@partio.fi, 0405070344


 

Aluskoordinaattori

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, Yhteistyö

Pestin pituus: syksy 2017 - syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Aluskoordinaattori tukee ohjelman alusmestareita alusten hankinnassa ja hankinnan organisoinnissa ennen leiriä. Tarkoituksena on räätälöidä alueellisesti ja lippukuntakohtaisesti sopivia ratkaisuja alusten saamiseksi leirille eri puolilta Suomea. Leirin aikana aluskoordinaattorin vastuulla on ohjelmapisteellä veneilykäytössä olevien pienveneiden huollon koordinointi, sekä leirillä olevan jollien varaosareservin suunnittelu ja ylläpito. Aluskoordinaattori miettii yhdessä ohjelman alusvastaavien kanssa huoltoa varten tarvittavan tekijöiden määrän.

Johdettavien määrä: Aluskoordinaattori toimii kumppanuustiimissä yhteistyön osa-alueessa kuljetusten ja alushankinnan helpottamiseksi, mutta tekee tiiviisti yhteistyötä suunnittelussa ja toteutuksessa ohjelman alusvastaavien sekä leirin huollon kanssa heitä tukien.

Pestin vaatima ajankäyttö: tammikuusta alkaen noin 4h/viikko.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: aluskoordinaattorilla on hyvä olla jo valmiiksi verkostoja lippukuntiin eri puolilla Suomea, sekä ymmärrystä jollapurjehduksesta ja niiden huollosta. Lisäksi tarvitaan organisointitaitoja ja uskallusta soittaa puhelimella vieraille ihmisille.

Pestissä pääsee oppimaan: millainen pienvenekanta suomalaisissa lippukunnissa on ja miten Satahanka voi tukea niiden käyttöä lippukunnissa.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: yhteistyön tekeminen leiriorganisaation eri osa-alueiden välillä, oikeiden ihmisten oikea-aikainen kontaktointi

Pestaajan yhteystiedot: Ville-Aleksi Vuorinen, ville-aleksi.vuorinen@partio.fi


 

KV-ohjelmamestari  

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII – yhteistyö – kansainvälisyys

Pestin pituus: syksy 2017 – syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Osa kansainvälisyystiimiä, oman tiimin johtaja. Tiiviisti yhteistyössä ainakin ohjelmatiimin kanssa, todennäiköisesti myös mm. kv-palveluiden

Johdettavien määrä: riippuu pestatun toiveista ja preferensseistä sekä siitä, miten pestattu haluaa pestiään toteuttaa

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii vähintään viikoittaista huomiota. Eniten tekemistä on kevään ja kesän 2018 aikana ennen leirin alkua

Työtehtävät ja vastuut pestissä: KV-ohjelmamestari on päävastuussa siitä, miten kv-vieraat suorittavat Satahangalla järjestettyä ohjelmaa. Ohjelman sovittaminen englanninkielelle, mahdollisen tuen järjestäminen ohjelmaan kielimuurien madaltamiseksi, ja käytännön järjestelyt vieraiden osallistumisesta ohjelmaan on ohjelmamestarin vastuulla.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hyvä englanninkielen taito ja jonkinlainen meripartiotausta ovat eduksi pestiä suorittaessa

Pestissä pääsee oppimaan: Yhteistyötaitoja, toimimista osana leiriorganisaatiota, kansainvälisen kommunikaation taitoja, tiedon hakua, organisointitaitoja, projektinhallintaa sekä itsensä johtamisen taitoja.

Pestaajan yhteystiedot: saara.johansson@partio.fi, 044 217 4375

Pestin voi suorittaa myös paripestinä, kysy asiasta lisää Saaralta!

 


 

KV-viestintämestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII – yhteistyö – kansainvälisyys

Pestin pituus: syksy 2017 – syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Kansainvälisyystiimin jäsen

Johdettavien määrä: max. 3, riippuu johdettavien tarpeista ja siitä, miten pestattava tahtoo pestiään toteuttaa projektin edetessä

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii viikoittaista huomiota, leirin lähestyessä myös viestinnän työmäärä kasvaa

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Viestintämestari huolehtii leiriorganisaation ja leirin ulkomaalaisten vieraiden välisestä kommunikaatiosta ja tiedon siirtymisestä. Pestattu tulee tuottamaan mahdollisten tiimiläistensä kanssa niin fyysisesti jaettavaa, kuin internetin välityksellä viestittävää materiaalia englannin kielellä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hyvä englanninkielen taito, etua tuo myös kokemus eri viestintäkanavoista ja niiden toimivuudesta eri tilanteissa

Pestissä pääsee oppimaan: Tapahtumaviestintää ulkomaiselle kohdeyleisölle, tiedon etsimistä, toimimista osana leiriorganisaatiota sekä yhteistyötaitoja

Pestaajan yhteystiedot: saara.johansson@partio.fi, 044 217 4375


  

KV-palvelumestari (x2)

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII – yhteistyö – kansainvälisyys

Pestin pituus: syksy 2017 – syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Molemmat KV-palvelumestarit tulevat olemaan osa KV-tiimiä. Pestien on ajateltu eriävän toisistaan siten, että toinen pestattu huolehtii lähinnä KV-leiritoimistosta ja sen toiminnasta ja toinen muusta kv-palveluiden osa-alueista. Pestatut tulevat olemaan vahvasti tekemisissä keskenään, ja muista tiimeistä erityisesti osallistujatiimin kanssa.

Johdettavien määrä: 3-7, riippuen pestatuista, heidän toiveistaan ja siitä, miten tehtävät tullaan loppujen lopuksi jakamaan kahden pestatun kesken

Pestin vaatima ajankäyttö: Pestien vaatima aika kasvaa leirinä lähestyessä ja etenkin kesällä 2018, ennen sitä pesti on lähinnä viikoittaista panosta vaativaa.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: KV-palvelumestarit ovat merkittäviä tekijöitä siinä, miten kansainväliset leirivieraat viihtyvät leirillä ja tulevat toimeen suomalaisen leiriväen kanssa. KV-leiritoimistolla varmistetaan, että leiriläisiä voidaan palvella infotiskillä myös englanniksi yhtä laajalti kuin muillakin leiritoimistoilla. Palvelumestarit muokkaavat vieraiden leiriarkea niin, että vieraiden olisi mahdollisimman helppo sopeutua osaksi muuta leirikansaa. Pestissä on hyvät mahdollisuudet valjastaa ideoita kulttuurien yhteistoiminnan edistämisestä, kansainvälisestä verkostoitumisesta ja esimerkiksi kansainvälisistä teemapäivistä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestatulla tulee olla hyvät englanninkielen taidot ja kyky johtaa muutaman ihmisen tiimiä, etuna pestin sisältöön liittyvät ideat ja innostunut asenne!

Pestissä pääsee oppimaan: Vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, tiedonhakua, palvelujen toteuttamista ulkomaiselle kohderyhmälle sekä toimimista osana leiriorganisaatiota

Pestaajan yhteystiedot: saara.johansson@partio.fi, 044 217 4375.

Voit hakea pestiin myös kaverin kanssa lähettämällä sähköpostia yllä olevaan osoitteeseen!


 

Home hospitality -mestari (x2) 

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII – yhteistyö – kansainvälisyys

Pestin pituus: syksy 2017 – syksy 2018

Vapaaehtoisen rooli pestissä: osa kansainvälisyystiimiä, oman tiimin johtaja

Johdettavien määrä: riippuu pestatun preferensseistä, aloitetaan esimerkiksi kolmella johdettavalla ja kasvatetaan määrää, mikäli se on tarpeellista

Pestin vaatima ajankäyttö: pesti vaatii viikoittaista työtä, työmäärä kasvaa jonkin verran leirin lähestyessä. Eniten työtä pesti vaatii juuri ennen ja jälkeen Satahangan

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Home hospitality -toiminnan organisointi tiimin johtajana, pestattu vastaa siitä, että Satahangalle saadaan järjestettyä HH-toimintaa, sekä toiminnan laajuudesta ja toteutuksesta. Pestatulla on myös oma tiiminsä, jonka toimintaa hän ohjaa halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestatulla on hyvä olla peruskäsitys siitä, mitä home hospitality on ja mitä kaikkea sen järjestämiseltä vähintään vaaditaan. Hyvät itsensä johtamisen taidot, organisointikyky ja johtajuuskokemus ovat etuina, mutta myös opittavissa pestin aikana

Pestissä pääsee oppimaan: Itsensä johtamista, organisointikykyä, toimimista osana leiriorganisaatiota, oman tiimin johtamista, yhteistyötaitoja, kommunikointia ulkomaalaisten osapuolten kanssa

Pestaajan yhteystiedot: saara.johansson@partio.fi, 044 217 4375

Pestistä saa lisää tietoa ylläolevien yhteystietojen kautta. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Voit hakea pestiin myös kaverin kanssa lähettämällä sähköpostia yllä olevaan osoitteeseen!


 

Vesipäällikkö

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII, Palvelu

Pestin pituus: 12/2017-09/2018

Johdettavien määrä: 11

Pestaajan yhteystiedot: Aaro Kurkela, -, aaro.kurkela@partio.fi, 0407042854

Pestin kuvaus: Vesipäällikkönä vastaat veden käytöstä leirillä. Suunnittelet tekniikkapäällikön kanssa vedenjakelun käyttöösi ja kokoat itsellesi tiimin vastaamaan leirin tarpeista: käsienpesu, juomavesi, suihkut, tiskaus jne. Teet myös yhteistyötä ympäristöpäällikön kanssa veden siirtymisestä eteenpäin käytön jälkeen.

Pääset mukaan Suomen parasta vapaaehtoistyötä tekevien porukkaan. Meri ja vesi tulevat olemaan läsnä leirillämme jatkuvasti, joten saat olla tuomassa oman näkemyksesi siitä vesipalveluiden päällikkönä!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Sinulla on kokemusta tiimin johtamisesta. Olet myös ollut mukana vesihuollon järjestämisessä isolla partioleirillä tai muussa tapahtumassa. Osaat arvioida resurssitarpeita niin tiimiläisten kuin materiaalien osalta.

Pestissä pääsee oppimaan: Vedenkäyttö ja hygienia suuressa tapahtumassa, toimiminen leiriorganisaatiossa, projektityöskentely. Organisointi, organisaation kehittäminen, tavoitejohtaminen.

Lisätietoja: Aaro Kurkela, palvelujohtaja, aaro.kurkela@partio.fi, 040704285

 


 

Leiripalokuntalainen

Pestin sijainti organisaatiossa: Pelastus/turvallisuus/ Palvelu

Pestin pituus: leiriajankohta

Johdettavien määrä: 9

Pestaajan yhteystiedot: Veli-Matti Halme, Vellu, veli-matti.halme@partio.fi, 0405275728

Pestin kuvaus: Leiripalokunta vastaa leirin paloturvallisuudesta yhdessä paikallisen pelastustoimen kanssa. Palokunnassa tehdään hommia alusta saakka täysillä ja kiristetään entisestään loppua kohden. (Hommista ei oteta suurta stressiä, mutta annetut tehtävät hoidetaan kunnialla)

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalla mielellään vähintään SPEKn sammutustyö-kurssi suoritettuna.

C-Kortti plussaa, mutta ei pakollinen.

 Kokemus leiripalokunnista Plussaa.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä saa uusia kokemuksia niin ihmisistä kuin tapahtumista. Ryhmänjohtajan taitoja.

Lisätietoja: Lisätiedot pestiesimieheltä (yhteystiedot yllä).

 


 

Vastuulääkäri

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 1 vuosi 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja ja tekijä 

Johdettavien määrä: 1-10 

Pestin vaatima ajankäyttö: Pestissä tarvitaan jonkin verran aikaa jo ennen leiriä. Leirilääkintä valmistellaan jo ennen leiriä yhdessä lääkintävastaavan kanssa. Isoin rutistus tulee ennen leiriä ja leirillä toimit tekijänä sekä johtajana. 

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Olet vastuulääkärinä pestissäsi. Tehtävänäsi on suunnitella lääkintä, yhdessä lääkintävastaavan kanssa. Tehtävään kuuluu jonkin verran paperitöitä, byrokratiaa ja yhteistyötä viranomaisten kanssa ennen leiriä ja leirin jälkeen. Pääset johtamaan, organisoimaan ja tekemään lääkinnästä omanlaistasi. Saat tukea lääkintävastaavalta. 

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Tämän pestin menestyksekäs hoitaminen vaatii jonkin verran työkokemusta lääkärinä ja leirilääkinnästä. Tietämystä terveydenhuollon organisaatiorakenteesta sekä halua kehittyä leirilääkinnässä. 

Pestissä pääsee oppimaan: 

 • Saat lisää kokemusta leirilääkinnästä ja sen johtamisesta 
 • Projektin hallinnasta 
 • Opit uutta terveydenhuoltoverkostosta ja siinä toimimisesta 

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Organisointi ja muuttuvien tilanteiden hallintaa. 

Pestaajan yhteystiedot: Taru Kaisla, Satahangan Lääkintävastaava, 040-5060808, taru.kaisla@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy: Jos kiinnostuit, ota yhteyttä mahdollisimman pian, sillä pesti täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä!


 

Lääkinnän tekijä

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 1 vuotta 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Tekijä 

Johdettavien määrä:

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti ei vie vielä alkuun kovin paljoa aikaa. Ennen leiriä pyritään tapaamaan tekijä porukalla. Pesti tehdää pääosin leirillä.

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Olet osana leirilääkintää joko lääkärinä, hoitajana tai ensiauttajana. Pidät huolta Satahangan leiriläisten terveydestä ja onnistuneesta leiristä havereista huolimatta. Pestissä voit aina kysyä muilta tekijöiltä apua. 

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestissä kokemuksen määrällä ei ole väliä. Lääkinnässä on tekijöitä erilaisella kokemuksella. Voit olla lääkäri, hoitaja tai ensiauttaja (EA2 käytynä). Ensiaputaidot tulee olla hallinnassa. 

Pestissä pääsee oppimaan:

 • Kartuttamaan hoitotaitojaan 
 • Oppimaan lääkinnän toteuttamisesta leiriolosuhteissa 
 • Oppimaan leirin turvalisuudesta 

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Päämäärän johtamisesta 

Pestaajan yhteystiedot: Taru Kaisla, Satahangan Lääkintävastaava, 040-5060808, taru.kaisla@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

Sähkötiimiläinen

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 1 vuotta 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Tekijä 

Työtehtävät ja vastuut pestissä: Oletko kiinnostunut johtotehtävistä? Kuinka puhelin saadaan ladattua, kun virtaa ei tulekaan seinästä? Oletko aina halunnut tietää kuinka kenttäsähköverkko rakentuu? Satahangan sähkötiimi etsii riveihinsä sekä alan ammattilaisia että muuten vain sähäköitä tyyppejä mahdollistamaan leirin sähköä vaativat toiminnot. Sähkötiimi vastaa leirin kenttäsähköverkon rakentamisesta ja ylläpitämisestä turvallisesti ja käyttäjäystävällisesti.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Sähkötiimiläisiltä toivotaan kiinnostusta osa-aluetta kohtaan, alan koulutus tai kokemus ovat eduksi, mutta eivät pakollisia. Pestin sisältö voidaan muokata sopivaksi osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Pestaajan yhteystiedot: Toni Sakki, Satahangan tekniikkavastaava, toni.sakki@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

Vesitiimiläinen

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 1 vuotta 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Tekijä 

Työtehtävät ja vastuut pestissä: 

Alukset seilaavat merellä, mutta mistä saadaan leirin juomavesi? Kiinnostavatko vesileikit erillään leirin ohjelmasta? Satahangan vesitiimi etsii riveihinsä tekijöitä, jolla pysyvät käsissä putkityökalut. Vesitiimi vastaa leirin puhtaan veden verkon rakentamisesta ja ylläpitämisestä. Varmistamme, että leiriläisillä riittää puhdasta juomavettä, astiat saadaan tiskattua ja leiriläiset suihkutettua.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Vesitiimiläisiltä toivotaan kiinnostusta vesihuollon järjestämistä kohtaan, alan koulutus tai kokemus ovat eduksi, mutta eivät pakollisia. Pestin sisältö voidaan muokata sopivaksi osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Pestaajan yhteystiedot: Toni Sakki, Satahangan tekniikkavastaava, toni.sakki@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

Rakennusmestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII 

Pestin pituus: noin 1 vuotta 

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Mestari

Työtehtävät ja vastuut pestissä: 

Vastaat leirin rakentamisesta ja rakennuttamisesta ja niihin liittyvistä palvelutilauksista ja -pyynnöistä, sekä hankintojen koordinaatiosta yhdessä tekniikkapäällikön kanssa. Pesti tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden rakentaa Satahangasta itsensä näköinen partioleiri sekä kehittää, että haastaa itseään johtajana.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestissä suoriutuminen edellyttää tuntemusta partioleiristä infrastruktuurina, ymmärrystä partioleirin rakennelmien rakenteista sekä kykyä delegoida tehtäviä työtiimeille. Toivomme kokemusta soveltuvalta rakennusalalta.

Pestaajan yhteystiedot: Toni Sakki, Satahangan tekniikkavastaava, toni.sakki@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy: Pestiaika on auki kunnes riittävä määrä tekijöitä on saatu.


 

HR-päällikkö

Pestin sijainti organisaatiossa: Satahanka XIII

Pestin pituus: 1 vuosi

Vapaaehtoisen rooli pestissä: Osaaja 

Johdettavien määrä: 0

Työtehtävät ja vastuut pestissä: HR-johtamisesta ja siinä kehittymisessä kiinnostunut henkilö saa mahdollisuuden näyttää taitojaan vuoden 2018 mielenkiintoisimman meripartioleirin parissa! Satahankaa on tekemässä jo kymmenittäin vapaaehtoisia ja määrä kasvaa satoihin kevään 2018 aikana. Oletko sinä puosumme, joka pitää huolen kaikista käsistä kannella? Tehtävään Suomen Partiolaisten vapaaehtoisten tukemisen prosessin soveltaminen meripartioleiri Satahangalle. 

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Odotamme sinulta perusteiden hallitsemista HR-toiminnasta sekä halua kerryttää henkilökohtaista osaamistasi HR-alalla. Partion tuntemus on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Tehtävän vaatima ajankäyttö on n. 4 viikonloppua vuodessa ja 2-4 iltakokousta (etäosallistuminen onnistuu) kuukaudessa. Lisäksi tehtävä edellyttää jonkin verran työskentelyä valintasi mukaan joko etänä, livenä, yksin tai ryhmän kanssa. 

Tarjoamme: 

 • Mahdollisuutta päästä kehittämään HR:n rakenteita ja järjestelmiä Suomen suurimmalle meripartioleirille, kesällä 2018! 
 • Valmiin toimintamallin 
 • Henkilökohtaista tukea ja verkostoja HR:n ammattilaisilta 
 • Mahdollisuutta osoittaa kerryttämäsi osaaminen työelämälle ja/tai opinnoille relevantiksi osaamiseksi tai opintopisteiksi 

Pestaajan yhteystiedot: Talousjohtaja Jari Hintsa, jari.hintsa@partio.fi, 050 304 3227 ja leirin varajohtaja Viljalmi Hätönen, viljami.hatonen@partio.fi, 040 762 1741


  

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65.000 jäsentä. Partiossa lapset ja nuoret kasvavat aktiivisiksi, itseensä ja tulevaisuuteen luottaviksi maailmankansalaisiksi. Tämän mahdollistavat noin 25 000 aktiivista vapaaehtoista. Suomen Partiolaisten keskusjärjestöpestissä pääset antamaan panoksesi muiden vapaaehtoisten työn tukemiseen, kehittämään itseäsi, hankkimaan osaamista ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessä tekemisestä partiohengessä.

Luokittelu: