Olet täällä

Kansainvälisyyden avoimet pestit

Voit hakea pestiä ottamalla yhteyttä ilmoituksessa mainittuun henkilöön. Hakuajat jatkuvat pääsääntöisesti 10.12.2017 saakka.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65.000 jäsentä. Partiossa lapset ja nuoret kasvavat aktiivisiksi, itseensä ja tulevaisuuteen luottaviksi maailmankansalaisiksi. Tämän mahdollistavat noin 25 000 aktiivista vapaaehtoista. Suomen Partiolaisten keskusjärjestöpestissä pääset antamaan panoksesi muiden vapaaehtoisten työn tukemiseen, kehittämään itseäsi, hankkimaan osaamista ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessä tekemisestä partiohengessä. 


Jamboree 2019: Kontrolleri

Pestin kuvaus ja päävastuut: "Kiinnostaako numeroiden pyörittely? Sujuuko hankintojen tekeminen ja laskujen tarkistus myös englanniksi? Lähde mukaan tekemään 2019 Jamboreeta resurssipäällikön ja muiden johtoryhmäläisten kanssa! Pääset kokemaan taloushallintaa kansainvälisessä ympäristössä!

Pestin päävastuut:

 • Laskujen tarkastus ja seuranta
 • Hankintojen tekeminen ja seuranta
 • budjetin seuranta

Hakuaika päättyy 11.12.2017

Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii aikaa viikoittain ja kiireisimpänä aikana varmasti päivittäin, eikä yhtä aikaa kannata olla muita isoja pestejä. Pesti alkaa heti.

Pestissä tarvittavat taidot:

- Vahvaa talousosaamista
- Osaamista hankintaprosesseista
- Kykyä työskennellä monikulttuurisessa ympäristössä
- Sujuvaa englannin kielen taitoa (suullinen/kirjallinen)
- Kokemusta kilpailutusprosesseista
- Kykyä toimia osana tiimiä
- Valuuttasuojauksen tuntemus on eduksi

Pestissä pääsee oppimaan: - Projektinhallintaa talouden ja hankinnan näkökulmasta
- Kansainvälisen hankinnan perusteet ja periaatteet
Pestin pituus:
2017-2019
Pestauksesta vastaa: 
Kiinnostuitko pestistä? Ota yhteyttä! Haastatteluista ja pestauksesta vastaa Juho Keitaanniemi (etunimi.sukunimi(at)partio.fi).


Jamboree 2019: Saunamestari

Pestin kuvaus ja päävastuut: Eikö haittaa vaikka hiki tulee pintaan? Istutko mieluiten saunassa juttelemassa kaikesta maan ja taivaan välillä? Voisitko lähestulkoon asua saunassa? Sitten etsimme juuri sinua. Jamboree 2019 Suomen joukkue vie perinteiseen tapaan jamboreelle omat saunat ja jakaa saunomismahdollisuutta ympäri maailman saapuville IST:eille.

Pestin päävastuut:

 • Saunojen suunnittelu ja toteutus
 • Saunojen rakentaminen ja hankintaprosessi
 • Saunatiimin johtaminen, ohjaaminen ja tukeminen

Hakuaika päättyy 11.12.2017.

Pestin vaatima ajankäyttö:  Pesti vaatii aikaa viikoittain ja kiireisimpänä aikana varmasti päivittäin, eikä yhtä aikaa kannata olla muita isoja pestejä. Pesti alkaa heti.

Johdettavien määrä: enemmäin kuin 10

Pestissä tarvittavat taidot:

 • Organisointikykyä ja johtamistaitoa
 • Kykyä toimia monikulttuurisessa ympäristössä
 • Osaamista hankintaprosesseissa
 • Sujuva englanninkielen taitoa (muut kielet katsotaan myös hyväksi)

Pestissä pääsee oppimaan:

 • Projektiosaamista
 • Suurien kokonaisuuksien ymmärrystä
 • Itsensä johtamista
 • Muiden johtamista ja ohjaamista
 • Yhteistyö-, vuorovaikutus-, ja ongelmanratkaisutaitojaan
 • Toimintaansa kansainvälisessä ympäristössä

Pestin pituus: 2017-2019

Pestauksesta vastaa: Saunamestarien rekrytoinnista vastaa yhteistyöpäällikkö Daniela Söderman. Voit lähettää vapaamuotoisen hakemuksesi suoraan hänelle (etunimi.sukunimi(at)partio.fi).


Jamboree 2019: Matkan analyytikko eli excel-velho

Pestin kuvaus ja päävastuut: Monen sadan suomalaisen partiolaisen joukon matka jamboreelle ja jakaminen toimivalla tavalla matkaryhmiin vaatii melkoisen ihmispalapelin rakentamista. Tähän tarkoitukseen Matka-osa-alue etsii hyvähermoista excelin pyörittäjää, joka osaa kokemuksella rakentaa sopivia ihmispaketteja jamboreen leirimatka- ja oheismatkaryhmiksi.

Pestin päävastuut:

 • Joukkueen matkarekisterin luominen, ylläpito ja hallinnointi
 • Oheismatkakokonaisuuden ryhmien rakentaminen ja matkan suunnitteluun osallistuminen
 • Leirimatkan ja partiomaisen oheismatkan suunnittelu ja toteutus osana tiimiä

Hakuaika päättyy 8.12.2017.

Pestin vaatima ajankäyttö: Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii aikaa viikoittain ja kiireisimpänä aikana varmasti päivittäin, eikä yhtä aikaa kannata olla muita isoja pestejä. Pesti alkaa heti.

Pestissä tarvittavat taidot:

 • Excel on toinen äidinkielesi
 • Sinulla on aiempaa VBA-Osaamista
 • Sinulla on hyvä paineensietokyky ja olet tottunut nopeisiin ad hoc-tehtäviin ja -aikatauluihin.

Pestissä pääsee oppimaan:

 • Suuren projektin matkarekisterin suunnittelua ja toteutusta
 • Kansainvälisessä partioympäristössä toimimista
 • Projektiosaamista

Pestin pituus: 2018-2019
Pestauksesta vastaa: Analyytikon rekrytoinnista vastaa matkapäällikkö Kalle Virtanen. Voit lähettää vapaamuotoisen hakemuksesi suoraan hänelle (etunimi.sukunimi(at)partio.fi).


Jamboree 2019: Logistiikkamestari

 

Pestin kuvaus ja päävastuut: Suomen jamboreejoukkueen palvelusektori vastaa joukkueen materiaalin hallinnasta ja logistiikasta, tiedonhallinnasta ja kokonaisturvallisuudesta sekä joukkueen leirinaikaisesta huollosta.

Pestin päävastuut:

 • Osallistuu palveluosa-alueen toimintojen suunnitteluun ja järjestämiseen, erityisesti materiaalihallinnan ja logistiikan osalta. 
 • Osallistuu leirilippukuntien leirinaikaisen huollon suunnitteluun yhdessä muun palvelusektorin kanssa. 

Hakuaika päättyy 11.12.2017

Pestin vaatima ajankäyttö: Pestin vaatima ajankäyttö: Pesti vaatii aikaa viikoittain ja kiireisimpänä aikana varmasti päivittäin, eikä yhtä aikaa kannata olla muita isoja pestejä. Pesti alkaa heti.

Johdettavien määrä:

Pestissä tarvittavat taidot:

- Osaamista logistiikan alalta
- Sujuvaa englannin kielen taitoa (suullinen/kirjallinen)
- Organisointikykyä
- Kykyä ottaa vastuuta ja omistajuutta projektista
- Innostusta ja töihin tarttuvaa asennetta

Pestissä katsotaan eduksi:
- Aiempi Jamboree- tai suurleirikokemus
- Näkemys leirilippukunnan tarpeista
- Osaaminen tulli- ja huolinta-asioissa "
 
Pestissä pääsee oppimaan:

- Projektiosaamista, suuren projektin materiaali- ja logistiikkaosaamista
- Yhteistyö-, vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja
- Kansainvälisessä partioympäristössä toimimista

Pestin pituus: 2017-2019

Pestauksesta vastaa: Logistiikkamestarin rekrytoinnista vastaa palvelupäällikkö Risto Lievonen. Voit lähettää vapaamuotoisen hakemuksesi suoraan hänelle (etunimi.sukunimi(at)partio.fi).


Globaalikasvatusmestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Ohjelma, Satahanka

Pestin pituus: Syksy 2017 - 2018

Johdettavien määrä: 11

Pestaajan yhteystiedot: Anna Nyrhinen, Nypä, anna.nyrhinen@partio.fi, 050-4686836

Pestin kuvaus: Globaalikasvatusmestari johtaa ja vastaa lahden ohjelmasta leirillä. Lahti on osa SP:n projektia, jossa keskitytään eri kulttuureihin, siirtolaisuuteen ja kansainvälisyyteen. Tarvittavaa ohjeistusta ja tukea saa SP:n globaalikasvatushankkeen vastuuhenkilöiltä ja dokumenteista. Globaalikasvatusmestari rekryää tarvittavan henkilöstön tiimiinsä. Hän ideoi ja toteuttaa yhdessä ohjelmatiiminsä sekä staabin ohjelmajohtajien kanssa globaalikasvatuslahden ohjelman. Globaalikasvatuslahden mestarin tukena on rantaohjelmien päällikön lisäksi ohjelmajohtajat sekä kasvatuskoordinaattori.

Pestissä pääsee toteuttamaan unohtumatonta ohjelmaa leiriläisille.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Hakijalta toivotaan nykyisen partio-ohjelman suurpiirteistä tuntemusta (ikäkaudet, jne.) sekä motivoitunutta, innostunutta asennetta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa  sekä Pestissä kehittämään taitoja luoda kumppanuuksia ja yhteistyötä myös partion ulkopuolisten tahojen kanssa. Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua ja itsensä johtamista. Lisäksi pestissä pääsee toteuttamaan omia ideoitaan ja visioitaan globaalikasvatuslahden toimintaan liittyen.

Lisätietoja: Anna Nyrhinen, Satahangan ohjelmajohtaja anna-nyrhinen@partio.fi puh. 050-4686836


 

Globaalikasvatushanke 2017-18, hankkeen koulutustiimin jäsen

Pestin sijainti organisaatiossa: Globaalikasvatushanke 2017-18 Globaalit muuttoliikkeet, hanketyöryhmä

Pestin pituus: 1 vuosi

Johdettavien määrä: 1

Pestaajan yhteystiedot: Annina Kainu, annina, annina.kainu@partio.fi, 050 525 5745

Pestin kuvaus: SP:n Globaalikasvatushanke 2017-18 järjestää vuonna 2018 kaksi koulutustapahtumaa globaalikasvatukseen ja hankkeen aiheeseen (Globaalit muuttoliikkeet) liittyen. Etsimme lisävoimia hankkeen koulutustiimiin, joka koordinoi näiden koulutustapahtumien järjestämistä.

Pestissä pääset oppimaan lisää globaalikasvatuksesta ja kehittymään kouluttajana. Voit kehittää globaalikasvatuskoulutusta ja toimia yhteistyössä muiden globaalikasvatusta tarjoavien järjestöjen kanssa. Voit vaikuttaa siihen, että globaalikasvatus partiossa on mahdollisimman laadukasta ja tavoittaa partiolaisia ympäri Suomea. Ja pääset toimimaan osana huipputiimiämme!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kokemus globaalikasvatuksesta ja koulutuksen järjestämisestä on hyödyksi pestissä, mutta voit tulla mukaan myös kartuttamaan taitojasi. Tärkeintä on kiinnostus aiheeseen eli globaalikasvatukseen ja globaaleihin muuttoliikkeisiin, ja into olla mukana tekemässä laadukasta ja kiinnostavaa koulutusta.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä opit lisää globaalikasvatuksesta, kouluttamisesta ja koulutustapahtumien järjestämisestä. Halutessasi voit tehdä ja oppia myös muita hankkeeseen liittyviä tehtäviä, esimerkiksi viestintää ja yhteydenpitoa kumppanijärjestöihin. Pestissä toimit tiimin jäsenenä, ja sovitte itsenäisesti, miten jaatte tehtävät ja toteutatte koulutukset.

Lisätietoja: Annina Kainu, Globaalikasvatushanke 2017-18, hanketyöryhmän pj, annina.kainu@partio.fi, 050 525 5745; Jenni Viitanen, SP:n kv-koordinaattori, jenni.viitanen@partio.fi


 

Leirilippukunnanjohtaja (LLPKJ) 

Pestin sijainti organisaatiossa: Jamboree 2019 Suomen joukkue

Pestin pituus: 2017-2019

Johdettavien määrä: 11

Pestaajan yhteystiedot: Katriina "Kake" Rauman, -, katriina.rauman@partio.fi, 0407649720

Pestin kuvaus: Lähde mukaan johtamaan kansainvälistä partiomatkaa! Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry järjestää leirimatkan maailmanjamboreelle Pohjois-Amerikkaan kesällä 2019. Leirille odotetaan yli 40 000 partiolaista 150 maasta. Suomesta lähdetään matkaan isolla joukkueella. Jamboreen kohderyhmänä ovat kaikki yli 14-vuotiaat partiolaiset. Luvassa on sekä tekijöille että osallistujille ainutlaatuinen kansainvälinen partiokokemus.

Leirilippukunta on 36 leiriläisen muodostama ydinyksikkö, jota johtaa neljä leirilippukunnanjohtajaa. LLPK-johtajistoja muodostetaan yhtä paljon kuin Suomen joukkueeseen syntyy leirilippukuntia (arvio 12–20 leirilippukuntaa).

Jokaisesta johtajistosta yksi nimitetään vastaavaksi leirilippukunnanjohtajaksi. Vastaavan LLPKJ:n tulee olla vähintään 22-vuotias ja hänellä on aiempaa jamboreekokemusta. Tehtävää voi hakea itsenäisesti, johtajaparin kanssa tai valmiina nelikkona.

Pestin päävastuut: 

- Vastata ennen leiriä leirilippukunnan tapaamisista ja ryhmäytymisestä.

- Leirilippukunnanjohtajat matkustavat jamboreelle leiriläisten kanssa osallistuen joko oheismatkalle tai joukkueen jamboreematkalle. Leirilippukunnanjohtajat eivät siis voi tehdä omatoimimatkaa.

- Huolehtia siitä, että jamboreen aikana leirilippukunnan arki pyörii.

- Huolehtia leirilippukunnan leiriläisten (ja johtajiston) hyvinvoinnista.

- Suunnitella iltaohjelmaa leirin aikana muutamaksi illaksi.

Leirilippukunnanjohtajan pestissä pääset kokemaan jamboreen yhdessä leiriläisten kanssa. Leirilippukunnan ennakkotapaamisissa minttiin hiottu yhteishenki sekä yhdessä suunniteltu leirilippukunnan portti, rekvisiitta ym. tekevät leirilippukunnasta yhtenäisen ja tiiviin joukon jo ensimmäisestä jamboreepäivästä lähtien. Leirilippukunnanjohtajalla on siis erittäin tärkeä rooli leirilippukunnan muotoutumisessa jo ennen jamboreeta ja pääset kokemaan ainutlaatuisen partioelämyksen aitiopaikalta!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus:

- Vastaavan LLPKJ:n tulee olla vähintään 22-vuotias ja häneltä edellytetään aiempaa jamboreekokemusta

- Muiden LLPKJ:n kohdalla aiempi jamboreekokemus on eduksi

- Kykyä soveltaa partion kasvatustavoitteita

- Organisointikykyä ja johtamistaitoja 

- Kykyä toimia monikulttuurisessa ympäristössä 

- Kokemusta nuorten ohjaamisesta/johtamisesta  

Pestissä pääsee oppimaan: - -

Lisätietoja: Kiinnostuitko pestistä? Ota yhteyttä! Haastatteluista ja pestauksesta vastaavat Suomen joukkueen osallistujapäälliköt Liina Mansukoski ja Katriina Rauman (etunimi.sukunimi(at)partio.fi)


 

Luokittelu: