Olet täällä

Explo 2017

Valtakunnallinen samoajatapahtuma Explo tulee taas syksyllä 2017!

1500+ samoajaa ympäri maan kokoontuu vauhdikkaaseen viikonloppuun 20.-22.10.2017 Varsinais-Suomessa, Salossa.

Sinä, jolle samoajien paras on sydämen asia ja jolla on projekteistakin aiempaa kokemusta! Jos olet sitä mieltä, että samoajat ansaitsevat jatkossakin oman näköisensä ja elämyksellisen partioviikonlopun laadukkaan ohjelman parissa, tule mahdollistamaan se kanssamme Explo-pestiin. Näissä pesteissä valttia ovat nuorekas näkemys sekä tekemisen palo. Kovasti auttavat myös johtamis- ja organisointikokemus tapahtumista tai projekteista.

 


 

OHJELMAN PESTEJÄ

Explo- viikonlopun ohjelma koostuu yhteisistä iltaohjelmista, koko lauantai päivän kestävistä ohjelmapoluista sekä sunnuntain massiivisesta messupäivästä. Ohjelmamestarin pesti sopii erinomaisesti vaeltajalle ja aikuiselle, joilla ei välttämättä ole vielä kokemusta keskusjärjestön projekteista. Tai Sulle, kokeneelle konkarille, jolla on kalenterissa vielä tilaa mukavalle puuhastelulle hyvän mielen projektissa!

Polkuopas

Polkuopas johtaa yhden, lauantai päivän kestoisen ohjelmapolun suunnittelun ja toteutuksen. Jokainen Exploon osallistuva samoaja osallistuu yhteen, vapaavalintaiseen polkuun. Polkuja teemoinen on yhteensä kymmenen- jolloin yhteen polkuun osallistuu noin 100-200 samoajaa! Valmiiksi ajateltuja polkuteemoja ovat mm. metsä ja luonto, maatalous, teknologia, johtajuus ja maailmanpolitiikka. Teemoja mahtuu mukaan vielä enemmänkin - tässä on loistava tilaisuus tulla tekemään juuri sinun näköistäsi samoajaohjelmaa! Polkuoppaita on haussa yhteensä kymmenen - yksilöä tai paria!

Messutirehtööri

Rakastat suuria tapahtumia, joissa tapahtuu kaikenlaista pienempää ja suurempaa. Olet tehokas yhteistyökumppani ja nautit organisoida useiden toimijoiden kokonaisuuksia - suurempaa teemaa unohtamatta! Explo-sunnuntain messujen tarkoituksena on esitellä yhteistyökumppaneita ja tuoda parhaat palat lauantain ohjelmapoluista kaikkien saataville. Lisäksi tarkoituksena on järjestää oma messuosasto vain samoajaluotsien käyttöön.

Luotsien luotsi

Tuntuuko sinustakin joskus siltä, ettei samoajaluotsaus ole ottanut riittämiin tuulta alleen? Tai siltä, että luotsaaminen pestinä ei ole saavuttanut sitä loistokuutta jonka se ansaitsisi? Haluaisitko olla mukana teroittamassa luotsien tärkeyttä ja luomassa luotseille mahdollisuutta kouluttautua, verkostoitua ja innostua pestistään vielä entistä enemmän? Tule mukaan Explon luotsitukeen pohtimaan parhaita keinoja auttaa samoajaluotseja ympäri maan!

Yhteydenotot ja hakemukset ohjelmapesteistä: Explon ohjelmapäälliköt Katriina Rauman katriina.rauman@partio.fi ja Helena Siivonen helena.siivonen@partio.fi

 

VIESTINNÄN PESTEJÄ

PR-vastaava

Jos sinulla on kokemusta lehdistön kanssa toimimisesta tai olet muuten kiinnostunut siitä, voisi Explon PR-vastaavan pesti olla sinulle oikea. PR-vastaava huolehtii Explon näkyvyydestä mediassa. Tehtäviin kuuluu:

  • Lehdistöyhteydet: tavoitteena mahdollisimman monta osumaa sanomalehdissä!
  • Yhteydenpito muihin mediakanaviin (radio, TV)
  • Yhteydet partiolaisten omiin lehtiin (Partio, piirilehdet)

Yhteydenotot ja hakemukset viestintäpesteistä: Explon viestintäpäällikkö Anni Ylinen, anni.ylinen@partio.fi