Olet täällä

Explo 2017

Valtakunnallinen samoajatapahtuma Explo tulee taas syksyllä 2017!

1500+ samoajaa ympäri maan kokoontuu vauhdikkaaseen viikonloppuun 20.-22.10.2017 Varsinais-Suomessa, Salossa.

Sinä, jolle samoajien paras on sydämen asia ja jolla on projekteistakin aiempaa kokemusta! Jos olet sitä mieltä, että samoajat ansaitsevat jatkossakin oman näköisensä ja elämyksellisen partioviikonlopun laadukkaan ohjelman parissa, tule mahdollistamaan se kanssamme Explo-pestiin. Näissä pesteissä valttia ovat nuorekas näkemys sekä tekemisen palo. Kovasti auttavat myös johtamis- ja organisointikokemus tapahtumista tai projekteista. 

OHJELMAN PESTEJÄ
Explo-viikonlopun ohjelma koostuu yhteisistä iltaohjelmista, koko lauantaipäivän kestävistä ohjelmapoluista sekä sunnuntain massiivisesta messupäivästä. Avoinna olevat ohjelman pestit sopivat erinomaisesti vaeltajalle ja aikuiselle, joilla ei välttämättä ole vielä kokemusta keskusjärjestön projekteista. Tai Sulle, kokeneelle konkarille, jolla on kalenterissa vielä tilaa mukavalle puuhastelulle hyvän mielen projektissa!
Polkuopas
Polkuopas johtaa yhden, lauantaipäivän kestoisen ohjelmapolun suunnittelun ja toteutuksen. Polun kesto on 6-7 h ja siitä vähennetään mahdolliset siirtymiset ja ruokailu - ei siis mikään elämää suurempi partiopesti!
Jokainen Exploon osallistuva samoaja osallistuu yhteen, vapaavalintaiseen polkuun. Polkuja teemoinen on yhteensä kymmenen, jolloin yhteen polkuun osallistuu noin 100-200 samoajaa. Valmiiksi ajateltuja polkuteemoja ovat mm. metsä ja luonto, maatalous, teknologia, johtajuus ja maailmanpolitiikka. Teemoja mahtuu mukaan vielä enemmänkin - tässä on loistava tilaisuus tulla tekemään juuri sinun näköistäsi samoajaohjelmaa! Polkuoppaita on haussa yhteensä kymmenen - yksilöä tai paria. Pesti sopii erittäin hyvin myös vaeltajalle tai vaeltajaparille.
 
Yhteydenotot ja kyselyt ohjelmapesteistä: Explon ohjelmapäälliköt Katriina Rauman katriina.rauman@partio.fi ja Helena Siivonen helena.siivonen@partio.fi
 
VIESTINNÄN PESTEJÄ
PR-vastaava
Jos sinulla on kokemusta lehdistön kanssa toimimisesta tai olet muuten kiinnostunut siitä, voisi Explon PR-vastaavan pesti olla sinulle oikea. PR-vastaava huolehtii Explon näkyvyydestä mediassa. Tehtäviin kuuluu:
  • Lehdistöyhteydet: tavoitteena mahdollisimman monta osumaa sanomalehdissä!
  • Yhteydenpito muihin mediakanaviin (radio, TV)
  • Yhteydet partiolaisten omiin lehtiin (Partio, piirilehdet)
Yhteydenotot ja kyselyt viestintäpesteistä: Explon viestintäpäällikkö Anni Ylinen, anni.ylinen@partio.fi
 
FASILITEETTITIIMIN PESTEJÄ
Fasiliteettitiimi varmistaa, että Explossa on tilat majoitukselle ja ohjelmalle, ruokaa tarjolla kaikille sitä kaipaaville sekä kulkuyhteydet näiden toimintojen välillä kunnossa. Me autamme muita onnistumaan! Pestit sopivat niin ensimmäisiä kertoja partioprojektia tekevälle kuin jo kokeneemmallekin tekijälle. Tärkeintä on, että haluat tulla tekemään vuoden siisteintä samoajatapahtumaa!
 
Tilamestari
Tilamestarin pestiin kuuluu organisoida Explon majoitus- ja -ohjelmatiloja. Monet tilaneuvottelut ovat jo pitkällä, mutta ohjelman valmistuessa voi ilmetä myös lisätarpeita. Tilamestari toimii tiiviissä yhteistyössä ohjelma- ja majoitustiimien kanssa ja huolehtii siitä, että sovitut tilat ovat käytettävissä.
--
Fasiliteettien kaikkiin mestaripesteihin kuuluu etukäteissuunnittelua ja vähintään 2-3 kokousta (Skypessä tai livenä) ennen tapahtumaa. Tapahtumaviikonloppuna olemme paikalla koko viikonlopun.
Mikäli et voi sitoutua tapahtuman suunnitteluun etukäteen, mutta voisit tulla avuksi tapahtuman ajaksi, on meillä tarjolla monipuolisia tehtäviä koko viikonlopun ajan. Tule siis rohkeasti mukaan!
 
Löytyikö juuri sinulle sopiva pesti fasiliteeteista? Ilmianna itsesi fasiliteettipäällikkö Heli Vuoriselle heli.vuorinen@partio.fi Pestit täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä