Olet täällä

Lippukuntaposti

SUOMEN PARTIOLAISET TIEDOTTAA

 

Laita kalenteriin: Johtajatulet 25.-27.8.

Elokuussa kaikki Suomen partioaikuiset kokoontuvat jälleen samoille tulille Evolle. Johtajatulilla hankitaan Suomen parhailta ja terävimmiltä asiantuntijoilta eväitä parempaan johtajuuteen. Aikuisten omalla metsäretkellä saa ainakin inspiroitua tarinoista ja oppia kertomuksista, tavata uusia ja vanhoja ystäviä ja leikkiä, laulaa ja yllättyä! Merkitse viikonloppu 25.-27.8. jo nyt kalenteriisi, ja ota seurantaan johtajatulet.partio.fi sekä Johtajatulet Facebookissa ja pysyt koko ajan kartalla, kun suunnitelmat etenevät!
 

 

Ohjelma.partio.fi -sivusto poistuu käytöstä

Partio-ohjelman uusi sähköinen koti on partio-ohjelma.fi. Vanha ohjelmasivusto poistuu käytöstä kokonaan 1.9.2017 alkaen.

 

VinterFiSSce 4.-5.3.2017

Talvikisat lähestyy! Olettehan jo ilmoittautuneet vartionne kanssa VinterFiSSceniin? Talven hienoin tapahtuma odottaa juuri teitä!

 

Kaverit mukaan!

Lippukunnan elinvoimaisuuteen liittyy isosti se, miten paljon uusia jäseniä tulee vuosittain mukaan toimintaan. Yksi kätevimmistä tavoista kasvattaa jäsenmäärää on pyytää kaverit mukaan esimerkiksi retkelle, leirille tai kaverikokoukseen. Kun kaverit on ensin marinoitu siistillä partiojutulla, on tokalla kerralla mukaan tuleminen jo paljon helpompaa. Partion nettisivuille ja materiaalipankkiin on koottu joukko vinkkejä ja materiaaleja.

 

 

Vauhtia lippukunnan johtamiseen!

Joko teidän lippukunnassa on pohdittu johtamisen päivitettyä työnjakoa? Tsekatkaa lisätiedot netistä ja tuumatkaa yhdessä hallituksen kanssa, miten pestijohtajasta ja ohjelmajohtajasta löytyisi paras ilo ja hyöty juuri teille.

 

 

 

Yhdessä metsään

Vuoden 2017 ohjelmapainotus ja partiolaisten Suomi 100 -juhlinnan teema on ”Yhdessä metsään”. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monille lapsille ja nuorille metsäkokemus. Katso parhaat vinkit viikkotoimintaan, metsäretkille tai vaikka vaeltajaryhmän projektiksi. Suomen Yrittäjät ovat lupautuneet avustamaan partiolaisia retkien järjestämisessä.

 

 

Kuksa uudistuu

Partiorekisteri Kuksan käyttöliittymä uudistuu. Muutos tuo Kuksaan mm. uuden ulkoasun ja responsiivisuuden, jolloin sitä on helpompi käyttää myös mobiililaitteilla. Kuksan ohjeet päivitetään hiljalleen vastaamaan uutta käyttöliittymää. Kuksassa on myös otettu käyttöön uutena toiminnallisuutena Tuotemyynti. Tämän toiminnon avulla lippukunta voi pitää varastoakirjanpitoa ja laskuttaa esimerkiksi merkkejä, huiveja ja kämppävuokria.
 

 

Partiolaiset kuntavaaleissa

Kuntavaalit järjestetään 9.4.2017. Lippukunnille nämä ovat yhdet tärkeimmät vaalit. Partiolaisten oma kuntavaalisivusto on avautunut ja sieltä löytyy mm. aktiviteettivinkkejä viikkotoimintaan. Sivustolle tullaan myös lisäämään kuntakohtaisesti kaikki partiotaustaiset kuntavaaliehdokkaat.
 

 

 

Apurahat haussa

Folke Bernadotten muistosäätiön apurahaa on mahdollista hakea ulkomaille suuntautuviin partiomatkoihin. Apurahoja myönnetään vain ryhmille matkanjohtajan tekemän hakemuksen perusteella. Kata Jouhkin rahaston apurahoja voivat hakea yksittäiset, vähintään 17-vuotiaat partiolaiset partiomatkalle. Partiomatka-apurahoja on haettava 31.3. mennessä.
Von Frenckell -säätiön apurahalla tuetaan erityisesti hankkeita, jotka toteuttavat ohjelmapainotusta ja edistävät metsässä toimimista. Hakuaika 28.2. saakka.
 

 

 

Uusi koulutuskartta ilmestynyt

Partion koulutusjärjestelmä on päivittynyt ja tammikuussa on julkaistu 12 uutta peruskorjattua koulutuskokonaisuutta. Päivittyneen koulutuskartan esimerkiksi lippukunnan kololle laitettavaksi löydät toimintasivustolta.
 

 

 

Materiaalia kirkkopyhän viettoon

Partiolaisten kansallista kirkkopyhää vietetään partioviikon sunnuntaina 23.4.2017 Ylivieskassa. Tämän lisäksi kaikkien lippukuntien ja seurakuntien käyttöön on koottu materiaali, jossa on malliesimerkki partioviikolla pidettävästä messusta.
 

 

Yhteistyöhön lionsien kanssa

Punainen Sulka on Lions-liiton hyväntekeväisyyskeräys, jossa partio on yksi keräyskumppaneista. Lippukunnilla on nyt kevään aikana mahdollisuus auttaa paikallista lionsklubia keräyksessä ja vahvistaa samalla yhteistyötä. Leijonat tukevat jatkuvasti nuorisotyötä erityisesti paikallisesti. Keräykseen osallistuvat klubit jakavat myös osan keräystuotoista suoraan paikallisille toimijoille.
 

 

 

Partioon tutustumisen periaatteet

Partioneuvosto on vahvistanut partiotoimintaan tutustumisen periaatteet. Perusperiaate on, että partioon voi tutustua käymällä viikoittaisessa toiminnassa kolme kertaa. Tämän jälkeen on tehtävä päätös jäsenyydestä.
 

 

 

Paperinen posti lähetettiin vain sen tilanneille

Paperinen lippukuntaposti lähetettiin vain niille lippukunnille, jotka ovat tilanneet sen erikseen. Jos jäitte ilman paperista postia ja haluatte saada sen jatkossa, käykää tilaamassa posti Kuksasta: Lippukunnan yhteystiedot-välilehti > muokkaa tietoja > postiosoitteen tiedot > Lippukuntapostin toimitustapa (valitse sähköposti ja paperi) > Tallenna.

Luokittelu: