Olet täällä

Partion kevätpäivät

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65.000 jäsentä. Partiossa lapset ja nuoret kasvavat aktiivisiksi, itseensä ja tulevaisuuteen luottaviksi maailmankansalaisiksi. Tämän mahdollistavat noin 25 000 aktiivista vapaaehtoista. Suomen Partiolaisten keskusjärjestöpestissä pääset antamaan panoksesi muiden vapaaehtoisten työn tukemiseen, kehittämään itseäsi, hankkimaan osaamista ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessä tekemisestä partiohengessä.

Partion kevätpäivien projektijohtaja (eli M/S Scoutellan kapteeni)

Pestin sijainti organisaatiossa: Järjestön johto
Pestin pituus: 1/2017-4/2017
Vapaaehtoisen rooli pestissä: Johtaja (Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet)
Johdettavien määrä: Enemmän kuin 10

Pestin vaatima ajankäyttö:
Partion kevätpäivien johtaminen on kevään mittainen rykäisy - joululomasta kesälomaan! Projektin vaatima ajankäyttö riippuu paljon sinusta ja tiimistäsi, mutta todennäköisesti 18.-19.3. järjestettävä tapahtuma vaatii aktiivista osallistumista ja läsnäoloa etenkin helmikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin.

Työtehtävät ja vastuut pestissä:
Pääset ideoimaan ja toteuttamaan ensimmäistä kertaa järjestettävät Partion kevätpäivät (jolle keksit toivottavasti vähän iskevämmän nimen): inspiroivan ja partiota eteenpäinvievän megatapahtuman, joka kokoaa yhteen SP:n ja piirien luottikset ja on avoin myös kaikille lippukuntatoimijoille. Kevätpäivillä kokoontuvat myös laajennetut valiokunnat, eri projektien tekijät ja Yhteisvastuu-hankkeiden toteuttajat. Tapahtumaa varten olemme jo varanneet yhden ruotsinlaivan - enää puuttuu kippari!
Projektijohtajana vastaat tapahtuman järjestämisestä yhdessä SP:n hallituksen kanssa. Pääset rekrytoimaan itsellesi parhaan tiimin, rakentamaan satojen partiolaisten laivaseikkailusta vähintäänkin Johtajatulien kaltaisen elämyksen ja mahdollistamaan sujuvat, aikaansaavat kokoontumiset eri tehtävissä toimiville vapaaehtoisille. SP:n hallitus ja valiokuntien puheenjohtajat vastaavat tapahtuman asiasisällöistä, sinä pääset tiimisi kanssa keskittymään mukaansatempaavaan markkinointiin, roolileikkeihin, tapahtuman käytännön organisointiin ja juuri niihin sirkushuveihin ja yksisarvisnäytöksiin, joita haluatte laivalla toteuttaa! Apunanne käytännön järjestelyissä toimivat partiotyöntekijät.
Pestiä voi hakea myös yhdessä kaverin tai isomman porukan kanssa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus:
Kokemus isojen tapahtumien tuottamisesta, hypittävän hyvien yhteisohjelmien järjestämisestä ja projektiryhmien vetämisestä on tässä pestissä tärkeää. Tapahtuman onnistumisen kannalta oleellista on myös halu tehdä asiat aina vähän siistimmin ja jännemmin sekä kyky toteuttaa isotkin ideat rennolla ja innostavalla asenteella.

Pestissä pääsee oppimaan:
Pääset luomaan partiossa uudenlaisen tapahtumakonseptin ja tarjoamaan sen myötä sadoille partiojohtajille huikean ja hyödyllisen viikonloppuretken Itämerelle. Tavoitteena on, että osallistujat lähtevät laivalta kotiin uutta oppineena, partiota yhdessä eteenpäinvieneinä ja hulvattoman hyvästä menosta innostuneina.
Tässä hommassa opit tai kehityt entistä paremmaksi projektijohtajaksi. Muutaman kuukauden mittainen projekti ja mahdollisuus asettaa rima tuleville kevät- ja syyspäiville riittävän korkealle antavat varmasti uutta myös kokeneemmille projektijohtajille.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja:
Organisointi- ja visiointitaitoja. Vuorovaikutustaitoja ja näiden myötä myös itsensä johtamisen taitoja.

Pestaajan yhteystiedot:
Puheenjohtaja Anna Munsterhjelm, 040 5879514, anna.munsterhjelm@partio.fi

Hakuaika pestiin päättyy:
31.12.2016