Olet täällä

Explo 2017

Valtakunnallinen samoajatapahtuma Explo tulee taas syksyllä 2017!

1500+ samoajaa ympäri maan kokoontuu vauhdikkaaseen viikonloppuun 20.-22.10.2017 Varsinais-Suomessa.
Sinä, jolle samoajien paras on sydämen asia ja jolla on projekteistakin aiempaa kokemusta! Jos olet sitä mieltä, että samoajat ansaitsevat jatkossakin oman näköisensä ja elämyksellisen partioviikonlopun laadukkaan ohjelman parissa, tule mahdollistamaan se kanssamme Explon staabiin. Näissä pesteissä valttia ovat nuorekas näkemys sekä tekemisen palo. Kovasti auttavat myös johtamis- ja organisointikokemus tapahtumista tai projekteista.

Hae mukaan Explon innokkaaseen staabiin 31.1.2017 mennessä vapaamuotoisella hakemuksella (matti.vaatainen@partio.fi) Kerro lyhyesti itsestäsi, partiopolustasi sekä siitä millaisen Explon tekisit kanssamme. Jokaiseen pestiin voit hakea joko yksin tai kaverin kanssa. Useassa pestissä suosittelemme parijohtajuutta.

Kaikki hakijat haastatellaan livenä/Skypellä viikoilla 5-6 ja staabi aloittaa työskentelyn helmikuun puolivälissä.

Fasiliteettipäällikkö

Explon fasiliteettipäällikkö tiimeineen vastaa tapahtuman puitteista: tapahtumapaikat, majoituskoulut, ruokailut sekä tarvittavat kuljetukset tapahtumakaupungissa. Fasiliteettipäällikkö toimii tiiviissä yhteistyössä isäntäkaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa sekä matriisissa muiden Explon osa-alueiden kanssa.

Yhteistyö- ja myyntipäällikkö

Explon yhteistyö- ja myyntipäällikkö tiimeineen kartoittaa yhteistyökumppaneita sekä vastaa tapahtuman myyntitoiminnasta. Yhteistyöpäällikkö toimii tiiviissä yhteistyössä isäntäkaupungin, yhteistyökumppaneiden ja paikallisten toimijoiden kanssa kanssa sekä matriisissa muiden Explon osa-alueiden kanssa.

Viestintäpäällikkö

Explon viestintäpäällikkö tiimeineen suunnittelee ja toteuttaa Explon viestinnän ja markkinoinnin. Viestintäpäällikkö toimii tiiviissä matriisissa Explon muiden osa-alueiden kanssa.

Ohjelmapäällikkö

Explon ohjelmapäällikkö suunnittelee samoajaohjelmaa uudella tavalla kunnioittavan ja aikaisempaa toimintaa kehittävän ohjelmakokonaisuuden Explo- viikonlopun ajaksi. Aikaisemmilta Exploilta on rutkasti hyvää säilytettävänä sekä uuden kehittelemistä. Tässä pestissä pääset ideoimaan, suunnittelemaan ja johtamaan samoajaohjelmaa hyvin ainutlaatuisella tavalla!

Majoituskoulupäällikkö

Majoituskoulupäällikkö vastaa tiiminsä kanssa siitä, että jokainen samoaja pysyy puhtaana, virkeänä ja oikeissa paikoissa oikeisiin aikoihin. Olet luotettava, turvallinen ja koet sydämen asiaksi sen, ettei tapahtuman elämyksellisyys nojaa ainoastaan järjestettyjen sirkushuvien varaan. Tiedät, että lyhyessäkin tapahtumassa ehtii olemaan arkea ja miellät tämän tärkeäksi osaksi koko tapahtuman onnistumista. Majoituskoulupäällikkö tiimeinen vastaa myös ilmoittautumisprosessista ja läsnäolotiedoista yhdessä partioaseman työntekijän kanssa.

Turvallisuuspäällikkö

Turvallisuuspäällikkö tiiminsä kanssa varmistaa sen, että Explon aikana samoajalla on kaikki mahdollisuudet kokea, kasvaa ja seikkailla ilman huolta omasta turvallisuudestaan. Teet reilua ja reipasta yhteistyötä majoituskoulujen ja ohjelman kanssa sekä tiedät, että parhaiten turvassa pysytään kun yhdessä tehdään.

Yhteistä kaikille staabin pesteille:

Pestien sijainti organisaatiossa: Staabi
Pestien pituus: 2/2017-12/2017
Vapaaehtoisen rooli pesteissä: Johtaja - Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet, Osaaja - Tarjoaa partion käyttöön aikaansa ja osaamistaan. Jokaisella on osaamista!
Johdettavien määrä: 5-10
Pestin vaatima ajankäyttö: skype/livekokouksia muutaman viikon välein iltaisin, 2-3 viikonlopputapaamista ennen tapahtumaa, tapahtumaviikonloppu 20.-22.10.2017 sekä palauteviikonloppu. Lisäksi kokoukset oman tiimin kanssa.
Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa niin ajanhallinnan kuin ihmisten johtamisen saralla. Pestissä pääsee myös oppimaan hyödyllisiä taitoja ja ennen kaikkea saa arvokasta kokemusta ison partiotapahtuman staabissa toimimisesta.
Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua, itsensä johtamista sekä toteuttaa omia ideoita ja visioita isossa partiotapahtumassa.
Pestaajan yhteystiedot: Explo 2017 tapahtumajohtajat Matti Väätäinen (matti.vaatainen@partio.fi) & Maria Kuusisto
Hakuaika pesteihin päättyy: 31.1.2017

Etkö löytänyt sopivaa pestiä? Ole silti rohkeasti yhteydessä meihin kaikkien ideoiden ja mielenkiintosi kanssa Exploa kohtaan.
Mestari- ja tekijäpesteistä lisätietoja myöhemmin keväällä.