Olet täällä

Explo 2017

Valtakunnallinen samoajatapahtuma Explo tulee taas syksyllä 2017!

1500+ samoajaa ympäri maan kokoontuu vauhdikkaaseen viikonloppuun 20.-22.10.2017 Varsinais-Suomessa, Salossa.
Sinä, jolle samoajien paras on sydämen asia ja jolla on projekteistakin aiempaa kokemusta! Jos olet sitä mieltä, että samoajat ansaitsevat jatkossakin oman näköisensä ja elämyksellisen partioviikonlopun laadukkaan ohjelman parissa, tule mahdollistamaan se kanssamme Explo-pestiin. Näissä pesteissä valttia ovat nuorekas näkemys sekä tekemisen palo. Kovasti auttavat myös johtamis- ja organisointikokemus tapahtumista tai projekteista.


 

Pestien hakuaika päättyy 31.3.

STAABIN PESTEJÄ

Fasiliteettipäällikkö

Explon fasiliteettipäällikkö tiimeineen vastaa tapahtuman puitteista: tapahtumapaikat, majoituskoulut, ruokailut sekä tarvittavat kuljetukset tapahtumakaupungissa. Fasiliteettipäällikkö toimii tiiviissä yhteistyössä isäntäkaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa sekä matriisissa muiden Explon osa-alueiden kanssa.

Majoituskoulupäällikkö

Majoituskoulupäällikkö vastaa tiiminsä kanssa siitä, että jokainen samoaja pysyy puhtaana, virkeänä ja oikeissa paikoissa oikeisiin aikoihin. Olet luotettava, turvallinen ja koet sydämen asiaksi sen, ettei tapahtuman elämyksellisyys nojaa ainoastaan järjestettyjen sirkushuvien varaan. Tiedät, että lyhyessäkin tapahtumassa ehtii olemaan arkea ja miellät tämän tärkeäksi osaksi koko tapahtuman onnistumista. Majoituskoulupäällikkö tiimeineen vastaa myös ilmoittautumisprosessista ja läsnäolotiedoista yhdessä partioaseman työntekijän kanssa.

Yhteistä kaikille staabin pesteille:

Pestien sijainti organisaatiossa: Staabi
Pestien pituus: 3/2017-12/2017
Vapaaehtoisen rooli pesteissä: Johtaja - Johtaa ryhmää saavuttamaan tietyn tehtävän tavoitteet, Osaaja - Tarjoaa partion käyttöön aikaansa ja osaamistaan. Jokaisella on osaamista!
Johdettavien määrä: 5-10
Pestin vaatima ajankäyttö: skype/livekokouksia muutaman viikon välein iltaisin, 2-3 viikonlopputapaamista ennen tapahtumaa, tapahtumaviikonloppu 20.-22.10.2017 sekä palauteviikonloppu. Lisäksi kokoukset oman tiimin kanssa.
Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääsee kehittämään omaa johtamistaitoa niin ajanhallinnan kuin ihmisten johtamisen saralla. Pestissä pääsee myös oppimaan hyödyllisiä taitoja ja ennen kaikkea saa arvokasta kokemusta ison partiotapahtuman staabissa toimimisesta.
Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissä pääsee harjoittelemaan ryhmän johtamista, toiminnan suunnittelua, itsensä johtamista sekä toteuttaa omia ideoita ja visioita isossa partiotapahtumassa.
Pestaajan yhteystiedot: Explo 2017 tapahtumajohtajat Matti Väätäinen (matti.vaatainen@partio.fi) & Maria Kuusisto
Hakuaika pesteihin päättyy: 31.3.2017

Yhteydenotot ja hakemukset staabipesteistä: Explon johtajat, Matti Väätäinen, matti.vaatainen@partio.fi ja Maria Kuusisto, maria.kuusisto@partio.fi


 

Pestien hakuaika päättyy 31.3.

OHJELMAN PESTEJÄ

Explo- viikonlopun ohjelma koostuu yhteisistä iltaohjelmista, koko lauantai päivän kestävistä ohjelmapoluista sekä sunnuntain massiivisesta messupäivästä. Ohjelmamestarin pesti sopii erinomaisesti vaeltajalle ja aikuiselle, joilla ei välttämättä ole vielä kokemusta keskusjärjestön projekteista. Tai Sulle, kokeneelle konkarille, jolla on kalenterissa vielä tilaa mukavalle puuhastelulle hyvän mielen projektissa!

Polkuopas

Polkuopas johtaa yhden, lauantai päivän kestoisen ohjelmapolun suunnittelun ja toteutuksen. Jokainen Exploon osallistuva samoaja osallistuu yhteen, vapaavalintaiseen polkuun. Polkuja teemoinen on yhteensä kymmenen- jolloin yhteen polkuun osallistuu noin 100-200 samoajaa! Valmiiksi ajateltuja polkuteemoja ovat mm. metsä ja luonto, maatalous, teknologia, johtajuus ja maailmanpolitiikka. Teemoja mahtuu mukaan vielä enemmänkin - tässä on loistava tilaisuus tulla tekemään juuri sinun näköistäsi samoajaohjelmaa! Polkuoppaita on haussa yhteensä kymmenen - yksilöä tai paria!

Messutirehtööri

Rakastat suuria tapahtumia, joissa tapahtuu kaikenlaista pienempää ja suurempaa. Olet tehokas yhteistyökumppani ja nautit organisoida useiden toimijoiden kokonaisuuksia - suurempaa teemaa unohtamatta! Explo-sunnuntain messujen tarkoituksena on esitellä yhteistyökumppaneita ja tuoda parhaat palat lauantain ohjelmapoluista kaikkien saataville. Lisäksi tarkoituksena on järjestää oma messuosasto vain samoajaluotsien käyttöön.

Luotsien luotsi

Tuntuuko sinustakin joskus siltä, ettei samoajaluotsaus ole ottanut riittämiin tuulta alleen? Tai siltä, että luotsaaminen pestinä ei ole saavuttanut sitä loistokuutta jonka se ansaitsisi? Haluaisitko olla mukana teroittamassa luotsien tärkeyttä ja luomassa luotseille mahdollisuutta kouluttautua, verkostoitua ja innostua pestistään vielä entistä enemmän? Tule mukaan Explon luotsitukeen pohtimaan parhaita keinoja auttaa samoajaluotseja ympäri maan!

Yhteydenotot ja hakemukset ohjelmapesteistä: Explon ohjelmapäälliköt Katriina Rauman katriina.rauman@partio.fi ja Helena Siivonen helena.siivonen@partio.fi


 

Pestien hakuaika päättyy 31.3.

VIESTINNÄN PESTEJÄ

Somevastaava

Oletko kuin kala vedessä sosiaalisessa mediassa? Osaatko organisoida ja pitää langat hyppysissä? Somevastaavan pesti on juuri sinulle! Explon somevastaavan tehtäviin kuuluu:

  • Organisoida Explon näkyvyyttä Explon omissa ja Suomen Partiolaisten sosiaalisen median kanavissa
  • Tuntea ydinkohderyhmä eli samoajat
  • Pestata muutaman osaavan ja innostavan tekijän mukaan sometiimiin

Lippukunta- ja osallistujaviestintävastaava

Oletko selkeäsanainen ja järjestelmällinen? Ärsyttääkö, jos et tiedä hyvissä ajoin, missä pitäisi olla milloinkin? Mikäli vastauksesi on kyllä, voisi lippukunta- ja osallistujaviestintävastaavan pesti olla juuri sinulle! Lippukunta- ja osallistujaviestintävastaavan pestiin kuuluu:

  • Huolehtia siitä, että ajantasainen tieto tapahtumasta tavoittaa niin lippukuntien johtajat, samoajaluotsit, tapahtuman tekijät kuin tietenkin tapahtumaan osallistuvat samoajatkin
  • Sähköisen retkikirjeen koostaminen yhdessä muiden tekijöiden kanssa
  • Explon nettisivujen päivittäminen

PR-vastaava

Jos sinulla on kokemusta lehdistön kanssa toimimisesta tai olet muuten kiinnostunut siitä, voisi Explon PR-vastaavan pesti olla sinulle oikea. PR-vastaava huolehtii Explon näkyvyydestä mediassa. Tehtäviin kuuluu:

  • Lehdistöyhteydet: tavoitteena mahdollisimman monta osumaa sanomalehdissä!
  • Yhteydenpito muihin mediakanaviin (radio, TV)
  • Yhteydet partiolaisten omiin lehtiin (Partio, piirilehdet)

Yhteydenotot ja hakemukset viestintäpesteistä: Explon viestintäpäällikkö Anni Ylinen, anni.ylinen@partio.fi